Slider

Taizévieringen in Helvoirt

HELVOIRT – 22 september 2020. Het bestuur van de Stichting Taizé Helvoirt heeft recent uitvoerig stil gestaan en nagedacht over de mogelijkheden en de gevolgen van het organiseren van Taizévieringen in de kerken van Helvoirt.

Zij zijn tot de conclusie gekomen dat het met de huidige opgelegde en noodzakelijke beperkingen een Taizéviering zoals we die voor ogen hebben vooralsnog niet kan plaats vinden. Dat wil ondermeer zeggen dat de geplande Taizéviering van 26 september géén doorgang zal vinden.

Gezien de vele positieve en lovende reacties van kijkers en luisteraars over de twee eerder opgenomen en uitgezonden boodschappen (zie taizehelvoirt.nl) is de stichting weer samen met het Taizékoor Lumen Cordium een mooie boodschap aan het samenstellen.

Zij hebben gekozen voor het thema: ‘Hoop en Verlangen’
Waarom dit thema? Juist als we denken aan deze coronatijd, aan de herfst en donkere dagen die straks weer gaan komen denken we aan ’Hopen op en verlangen naar’.
Mensen blijven wachten als ze iemand nodig hebben. Op dit moment denken we met name aan de mensen die in verpleegafdelingen wonen, bewoners van gevangenissen en zij die op een of andere manier aan huis gebonden zijn. Elke dag verlang je naar morgen, bij tegenslag hoop je op betere tijden, bij ziekte hoop je op genezing, als je aan huis gebonden bent, hoop je er uit te kunnen en te mogen, in armoede verlang je naar welvaart, in eenzaamheid hoop je op vriendschap, als het donker is verlang je naar het licht. We zijn altijd in verwachting.
Verwachting heeft met hoop te maken.Wachten, verwachten, hopen op, verlangen naar; is een houding die ten diepste hoort bij het menselijk bestaan.

De donkere dagen, de herfst en zeker de Advent is voor ons Christenen een tijd van verwachting, een tijd van hoop. De Advent gaat overigens een heel eind verder dan Kerstmis, niet te meten in dag, tijd en jaar. Het is wachten op Hem die komt. De Advent wil ons zicht geven op het verlangen dat in ons leeft en dat te verdiepen. Het verlangen naar onvoorwaardelijke liefde.

Wij hopen met deze boodschap alle kijkers en luisteraars weer iets mee te kunnen geven dat hun vertrouwen versterkt en hen een houvast geeft. Hopelijk helpt het ook om in de duisternis licht te vermoeden.

De boodschap ‘Hoop en Verlangen’ zal in het najaar te zien en te beluisteren zijn op YouTube en de site taizehelvoirt.nl

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *