Slider

‘t Pomphuiske gaat 30 jaar terug in de tijd

Bier en jenever om het voorjaar te vieren

Redactielid Jan van Balkom van ’t Pomphuiske liet zich door Bart Meesters fotograferen na de succesvolle proefaansluiting.

HELVOIRT – 30 maart 2021. In 1992 vierde Helvoirt 800 jaar Helvoirt. Dat werd een groot feest met een revue en veel gezelligheid op het kerkplein.

Loodgieter Pieter Pijnenburg, alias Pieter de Köster, maakte daarvoor een voorziening op het pomphuisje zodat er bier en jenever kon worden getapt. Bij het leeghalen van het huis van zijn zoon Henk zijn de kraantjes weer teruggevonden.

De beide kraantjes zijn opgepoetst en worden a.s. donderdag teruggeplaatst. Dankzij de spontane medewerking van enkele dorpsgenoten staat er een vaatje koel bier in het gebouwtje. Ook het koperen jeneverkraantje werkt weer.

Redactieleden van ’t Pomphuiske staan donderdag vanaf 4 uur ‘s middags klaar om te tappen. Omdat er geen spoelgelegenheid is, wordt iedereen verzocht om zelf een glas mee te nemen
Helaas onder de 18 jaar geen druppel. I.v.m. de geldende coronaregels zal tot maximaal 20:00 uur getapt worden. Of natuurlijk zoveel eerder als het vat leeg is.

Van harte welkom!

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Theo van Hattum , 1 april 2021 @ 15:58

    Leuke 1 april grap!
    Voor de zekerheid kom ik wel ff kijken straks.
    Fijne paasdagen allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *