Slider1
slider2

Staking afvalinzameling

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 20 februari 2023. De Afvalstoffendienst staakt van woensdag 22 februari t/m dinsdag 28 februari voor een betere CAO.

Dit betekent dat de Afvalstoffendienst geen afval ophaalt, ook niet in de gemeente Vught. Vanaf woensdag 1 maart wordt het afval weer via het normale inzamelschema opgehaald. .

Wat niet?
De Afvalstoffendienst haalt op de vijf stakingsdagen geen huishoudelijk afval huis-aan-huis op. Ze legen dus geen groene of grijze containers, halen geen zakken PMD op of het oud papier. Ook containers inpandig bij appartementecomplexen blijven staan. Het bedrijfsmatige afval laat de Afvalstoffendienst op deze dagen ook staan.

Wat wel?
Bovengrondse containers in het openbaar gebied worden wel geleegd, dus bijvoorbeeld de glascontainers. De klantenservice van de Afvalstoffendienst is ook normaal bereikbaar. Het omwisselen van containers en uitzetten van nieuwe containers gaat ook gewoon door. De milieustraten in Vught en Haaren zijn normaal geopend.

Waarom een staking?
Op initiatief van de vakbonden Abvakabo (FNV) en CNV zijn medewerkers van de Afvalstoffendienst opgeroepen om mee te doen aan collectieve acties. Bij verschillende gemeenten in Nederland wordt gestaakt vanwege het uitblijven van een CAO voor gemeenteambtenaren. De Afvalstoffendienst vraagt je begrip voor deze staking.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *