Slider1
slider2

Toekenning Speldjes van verdienste - Nationaal Monument Kamp Vught

Foto: Nicoline Domenie, Jeroen van den Eijnde en Wilna van Diedenhoven (foto Jan van de Ven)

20 jaar actief voor NM Kamp Vught

VUGHT – 15 janiuari 2024. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst, afgelopen vrijdag, voor vrijwilligers en medewerkers van Nationaal Monument Kamp Vught werden Nicoline Domenie (links) en Wilna van Diedenhoven verrast met een ‘speldje van verdienste’.

Directeur Jeroen van den Eijnde sprak hen toe. Nicoline was docent Nederlands en economie en begon in 2004 in het museumcafé en aan de balie. Als baliemedewerker ontmoet zij regelmatig oud-leerlingen en docenten. Wilna was hovenier en werd ook in 2004 actief in het museumcafé en als rondleider. Wilna: ‘Ik begon met vrijwilligerswerk om het verhaal door te geven. Als de bezoekers geraakt worden, werkt het naar twee kanten; daar krijg ik energie van.’

In 2010 heeft vrijwilliger Han Janssen uit Vught het speldje ontworpen voor het 20-jarig bestaan van de organisatie. Het speldje is tot nu toe 25 keer uitgereikt, onder wie aan 12 vrijwilligers die 20 jaar actief zijn (geweest) voor Nationaal Monument Kamp Vught. Ook is het speldje uitgereikt aan enkele oud-gevangenen die nauw betrokken zijn/waren bij de organisatie en anderen, die zich op een bijzondere manier langdurig voor het herinneringscentrum hebben ingezet.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *