Slider1
slider2

Reactie gemeente n.a.v. bijtincidenten Molenstraat

HELVOIRT – 15 maart 2024. Recent hebben wij verschillende meldingen ontvangen over bijtincidenten (door het hondenras Boerboel) aan de Molenstraat in Helvoirt.

Wij begrijpen dat inwoners zich zorgen hierover kunnen maken daarom informeren wij u over de maatregelen die wij genomen hebben.

In januari 2024 hebben we een muilkorf- en aanlijngebod opgelegd voor het hondenras: boerboel. Bij overtreding van dit gebod, moeten de eigenaren een dwangsom (boete) betalen. Naar aanleiding van het bijtincident van afgelopen weekend moeten de eigenaren een boete betalen. Op dit moment kijken we welke strengere maatregelen we nog verder gaan nemen.

Oproep: mocht u zien dat het muilkorf- en aanlijngebod niet wordt nageleefd en/of u slachtoffer bent van een nieuw incident, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 073 65 80 680 of bel de politie. Vraag naar één van onze boa’s

Ook voor andere vragen of opmerkingen, kunt u contact opnemen met de gemeente.

Bron: de Gemeente/foto’s Bart Meesters

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Het ras is nog in ontwikkeling; de boerboel wordt pas vanaf de jaren tachtig van de 20e eeuw gefokt zoals hij nu is. De boerboel is niet erkend door de FCI in Nederland.

In Frankrijk wordt hij als categorie 1 hond beschouwd. Dit betekent dat het houden van de hond verboden is en doorreis en/of tijdelijk verblijf tijdens de vakantie is niet toegestaan.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *