Slider

Processierups bestrijden

HELVOIRT – 19 juni 2019  Nog steeds worden er veel eikenprocessierupsen gespot in onze gemeente.

We ontvangen dagelijks meldingen.

Enorme omvang
Vanwege de enorme hoeveelheid nesten, markeren we niet meer iedere boom met een nest. Ziet u een boom met een lint, kijk dan vooral goed uit. Er kunnen meer bomen met nesten in de directe omgeving staan.

Bestrijden
Doe dit vooral niet zelf! Meld dit bij ons als het een boom in de openbare ruimte is. Heeft u boom op uw eigen grond met eikenprocessierupsen? Neem contact op met een professioneel bestrijder. De buitendienst van de gemeente en professionele bestrijders behandelen zoveel mogelijk bomen. In verband met de hoeveelheid nesten en het beschikbare materieel gaat dit waarschijnlijk enige tijd duren.

Prioriteiten
Wij concentreren de aanpak in eerste instantie op de plekken waar de overlast het grootst is en/of de grootste impact heeft. Speciale aandacht gaat uit naar scholen, woningen (wanneer de rupsen zeer dichtbij komen), zorginstellingen, etc.

Overlast
De eikenprocessierups eten de bladeren van bomen. Daarnaast kunnen hun haren huiduitslag veroorzaken bij mensen en dieren. Het gaat hier veelal om rode bultjes en jeuk. In de maanden mei, juni en juli is de processierups actief. Heeft u (ernstige) gezondheidsklachten door de processierups? Neem dan contact op met uw huisarts.

Meer informatie
Meer weten over de processierups? Kijk dan op de website van GGD speciaal over processierupsen www.oakie.info

Contact
Voor vragen kunt u contact opnemen met Marit Laane, omgevingsmanager Via Optimum: tel 06 393 212 85, mail omgeving@viaoptimum.nl, of het informatienummer van RWS 0800-8002

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *