Slider1
slider2

Primeur voor Hotel Guldenberg

Helvoirt krijgt een bioscoop en muziekzaal

HELVOIRT 30 mei 2021 – Inwoners van Helvoirt en omgeving kunnen vanaf 5 juni hun hart ophalen: het dorp krijgt een heuse bioscoop en muziekzaal.

De voorzieningen komen in Hotel Guldenberg. Eigenaar Dennis MΓΌnninghoff vertelt over deze nieuwe activiteit.
Een bioscoop en muziekzaal starten in coronatijd, dan moet je wel een beetje gek zijn? Dennis MΓΌnninghoff lacht. β€œDit plan komt niet zomaar uit de lucht vallen. Alweer 2 jaar houden we in De Guldenberg diverse muziek gerelateerde evenementen.

Zowel klassiek, jazz, pop, als rock- en metalkoren vinden hun weg naar De Guldenberg. Dan is het niet zo raar dat we nadenken over een beter podium om deze optredens te faciliteren. Wanneer je dit combineert met de drang van mijn vrouw Franki en mij om jonge filmmakers te ondersteunen, is de combinatie van muziek en cinema snel gemaakt.”

Club Acapella
In de voormalige kapel van De Guldenberg is club Acapella ingericht. β€œIn een steam punk omgeving met elementen van de oude kapel is het heerlijke vertoeven voor dertig tot zeventig gasten. En samen met bioscoopgoeroe Henk Rijke en geluidswizard Hennie Westerlaken zijn geluid, licht en andere technieken tot in de puntjes geregeld”, vertelt MΓΌnninghoff trots.

Compleet avondje uit
Club Acapella is opgezet als een servicebioscoop. Tijdens de film kunnen gasten dus een drankje of een hapje bestellen. En hoewel de hoteleigenaren uit de softwarewereld komen, is er toch voor gekozen om dit lekker analoog te doen. β€œOp een bestelformulier kan een gast aangeven wat hij graag wil bestellen. We bieden een ruime keuze uit het assortiment van brouwer Heineken en frisdrankleverancier Coca Cola. Als bier hebben we gekozen voor het Italiaanse biermerk Birra Moretti.

Uiteraard laat ook chef-kok Danny Luurssen zich niet onbetuigd. Hij heeft een aantal lekkere snacks samengesteld en biedt ook op de filmavonden diners aan die op tijd zijn afgerond, zodat gasten tijdig kunnen aanschuiven in de bioscoop. Een compleet avondje uit dus.”

Mainstreamfilms
Naast de avondbioscoop staan ook een ontbijtbioscoop en een kinderprogramma in de steigers. Club Acapella kiest voor mainstream films. β€œHet is dus geen art house bioscoop, maar alle populaire films die uitkomen, krijgen een plaats in de club.”

Voor een kleine zaal als Club Acapella is dat wel even zoeken naar de juiste wegen, maar Franki en Dennis hebben voor hetere vuren gestaan. Vijf jaar geleden werd er nog gezegd dat het onmogelijk was om een trein voor een goed doel te laten rijden. En zie, daar is de Karel. Een charitytrein die rijdt voor het KWF en vernoemd naar de vader van Dennis.

Op de kaart zetten
Sinds het echtpaar MΓΌnninghoff aan het roer staat van De Guldenberg (januari 2018) is het Helvoirtse hotel uit de jaren zestig flink gerenoveerd. Zo gaven ze hotelkamers, het terras en het restaurant een flinke make-over en inspireerde chef-kok Danny Luurssen om Brasserie Het Verlangen ook voor niet-hotelgasten op de kaart te zetten. De Guldenberg opent binnenkort een tweede restaurant: Danny’s East.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *