Slider1
slider2

Parochie Edith Stein Vught, Cromvoirt en Helvoirt krijgt Belgische kapelaan

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT 30 mei 2021. De parochie Edith Stein met kerken in Vught, Cromvoirt en Helvoirt krijgt een kapelaan uit BelgiΓ«.

De nog jonge priester volgt de pastoor uit India op. Deze geestelijke krijgt binnenkort een benoeming van een andere standplaats in het Bisdom Den Bosch. Deze aankondiging ontvingen de gelovigen voorbije zaterdag en zondag in de kerken van de parochie H. Edith Stein. De nieuwe kapelaan voor de parochie H. Edith Stein: Quinten Kerckhofs.

Quinten Kerckhofs, geboren in 1993 in Antwerpen, is de nieuwe kapelaan voor de parochie Edith Stein. Bisschop de Korte van het bisdom Den Bosch heeft de in 1993 in Antwerpen geboren priester benoemd als opvolger van pastoor James Joseph uit India. Kerckhofs is voorbije zaterdag tot priester gewijd. Hij trad in 2012 in bij de Norbertijnen in Tongerlo BelgiΓ«. Drie jaar later besloot hij zich aan te melden als seminarist voor bisdom Den Bosch. Hij liep stage in de Sint-Jorisparochie Eindhoven.

De nieuwbakken priester vult de vacature die pastor James Joseph achterlaat. Deze pastor uit India is al een aantal jaren actief in de parochie van Edith Stein. Allereerst voor een vijftal jaren dat later door zijn bisschop in India is verlengt tot tien jaar. Daar zijn er nu ongeveer zeven jaar van voorbij. James Joseph krijgt mogelijk op 1 juli een nieuwe standplaats aangewezen door bisschop De Korte in het bisdom Den Bosch.

Pastoor James wijdde onlangs een monstrans in na jaren van ongebruik

Pastoor James Joseph is op dit moment in India. Daar bezoekt hij zijn vader. Voor zijn terugreis naar Nederland is een coronatest nodig. Toen bleek hij positief. Gevolg: geen zitplaats in het vliegtuig. James Joseph is de laatste jaren de voorganger in de Nicolaaskerk in Helvoirt en de Lambertuskerk in Cromvoirt. De laatste twee jaren was hij medekartrekker voor de al jaren succesvolle bedevaart naar Maria in Kevelaer Duitsland , de troosteres der bedroefden.

De nieuwe kapelaan groeide als enig kind op in het Belgische Antwerpen. Samen met zijn grootmoeder bezocht hij als tiener de kerk. β€œDe regelmaat van het bezoek van de kerk is voor mij aanleiding geweest om geen gezin te stichten maar verder te verdiepen in het geloof. Daarop besloot ik me aan te melden als kloosterling β€œ, vertelt hij. Op het grootseminarie Sint-Janscentrum in Den Bosch volgde hij zijn theologieopleiding.

Tekst van onze correspondent. Foto’s archief Edith Stein

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *