Slider

Plein Helvoirt: Vught, kom op!

HELVOIRT – 13 januari. Het dorpsplatform Plein Helvoirt pleit voor intensiever bestuurlijk contact tussen Helvoirt en Vught. Vught mag zich meer gaan bemoeien met de ontwikkelingen in Helvoirt, wordt gevraagd om goed te luisteren naar wat Helvoirt wil en te laten zien waar Vught politiek voor staat als het om Helvoirt gaat, vindt Plein Helvoirt.

Plein Helvoirt doet dat in een uitgebreide zienswijze op het Herindelingsontwerp. In de zienswijze staat dat de komende twee jaar veel zaken spelen die verder reiken dan 2020. Bovendien worden eind 2020 gemeenteraadsverkiezingen voor het nieuwe Vught gehouden en willen de inwoners weten hoe de standpunten zijn. De zienswijze van Plein Helvoirt bevat de gevoelens vanuit het dorp over de herindeling, zoals die zijn vastgesteld in verschillende peilingen en notities.

Voor de zienswijze van Plein Helvoirt klik hier.

Enkele feiten over Helvoirt, vermeld in de zienswijze.

 • Helvoirt heeft 4700 inwoners, waardoor het inwonertal van Vught groeit met 17%.
 • De oppervlakte is 2600ha, waardoor het grondgebied van Vught met 76% uitbreidt.
 • In Helvoirt was 65% voor opsplitsing van Haaren, in de hele gemeente 56,1%.
 • In Helvoirt was 82% van de inwoners voor samengaan met Vught.
 • In Helvoirt zijn bijna 40 verenigingen en clubs actief.
 • De Kamer van Koophandel kent 1400 bedrijven en stichtingen in Helvoirt.
 • De woonlasten voor een gezin zijn in Haaren gem. 868 en in Vught 941 euro p.j.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

4 Comments

 • Henk Ermes , 14 januari 2019 @ 11:30

  Met het oog op 2021 gericht zou er in Helvoirt een politieke partij opgericht “moeten” worden die de belangen van Helvoirt veilig stelt! Gemeente Vught heeft een hekel aan “betweters” die zetten ze het liefst op hun nummer, dat werd al duidelijk over de Helvoirtse inbreng de komende jaren in Vught, de burgemeester en D’66 vinden dat niet nodig omdat Helvoirt niet meer is als Vught en die inbreng dan ook niet gehonoreerd wordt. Vandaar een nieuwe politieke partij bv Nieuw Helvoirts Belang, die eigenlijk dezelfde weg bewandeld als Rosmalense Belang, toen ze bij Den Bosch gevoegd werden,RB werd de grootste partij in Den Bosch met 10 zetels, op dat moment stond Rosmalen 4 jaar in de picture en kon de politiek niet meer om Rosmalen heen, wil Helvoirt een stem krijgen in Vught dan moet Gemeente Vught politiek overdonderd worden, anders wordt Helvoirt straks Vught West!

  • Peter , 14 januari 2019 @ 18:09

   Hoe moet Helvoirt Vught politiek ‘overdonderen’? We hebben maar zo’n 2000 Helvoirtse kiezers. Voor een raadszetel in Vught zijn ca. 600 stemmen nodig. Stel dat elke Helvoirtse kiezer op een Helvoirtse lijst zou stemmen dan krijg je 3 zetels, in een gemeenteraad van 23 leden. Stelt niks voor. Bovendien: wat is het ‘Helvoirts belang’? Meer wegen of meer natuur? Woningen voor bejaarden of voor starters? Geld voor armen of voor ondernemers? En is dat zootje van Rosmalens Belang ons voorbeeld? Nee, voor invloed in Vught zul je je bij Vughtse partijen moeten aansluiten. Ik denk dat ze gauw genoeg langs komen voor kandidaten uit Helvoirt. Kunnen meer dan 3 Helvoirtse zetels worden.

   • Jan , 22 januari 2019 @ 20:01

    Zo is het maar net Peter.
    Toen Biezenmortel zich aansloot bij de gemeente Haaren kwamen ook twee van de vijftien raadsleden uit Biezenmortel.
    Één namens het CDA en één namens Samenwerking 95.
    Als raadslid zit je nooit namens één van de kernen in de raad maar namens de inwoners van heel de gemeente.

 • Jacques Remmen , 14 januari 2019 @ 12:00

  Goed werk doet Plein Helvoirt met de activiteiten om de toekomstige overgang van Helvoirt naar Vught zo optimaal mogelijk te laten verlopen.
  Jammer en ook wel onbegrijpelijk is het dat het Vughtse informatieblad Het Klaverblad sinds enige tijd niet meer huis aan huis in Helvoirt bezorgd wordt.
  Weliswaar is het weekblad op enkele locaties o.a. HelvoirThuis en Coöp verkrijgbaar, maar het lijkt een gemiste kans voor Helvoirt om zich ” in te lezen “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *