Slider

Partijen bereiken akkoord

D66, VVD, PvdA-GroenLinks en CDA vormen nieuwe coalitie in Vught

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 14 januari 2021. D66, VVD, PvdA-GroenLinks en CDA gaan de komende vijfeneenhalf jaar de coalitie in de nieuwe gemeente Vught vormen. De vier partijen zijn tot een coalitieakkoord gekomen waar de fracties zich achter hebben geschaard.

Formateurs Wilbert Seuren en Robert Gebel leidden de afgelopen weken professioneel en onafhankelijk de onderhandelingen. En met succes: uit de gesprekken is een ambitieus en realistisch coalitieprogramma gekomen. Maandag 18 januari presenteren de coalitiepartijen het akkoord.

De gemeenteraad van Vught behandelt het coalitieakkoord op donderdag 21 januari om 20.00 uur. In deze extra raadsvergadering, die live te volgen is op het YouTubekanaal van de gemeente, worden ook de wethouderkandidaten voorgedragen voor benoeming. Alle partijen dragen een wethouder voor. Dat zijn Fons Potters (D66), Mark du Maine (VVD), Toine van de Ven (PvdA-GroenLinks) en Yvonne Vos (CDA).

De nieuwe coalitie D66 (5), VVD (4), PvdA-GroenLinks (4) en CDA (3) heeft een ruime meerderheid in de nieuwe gemeenteraad, die door de samenvoeging van
Vught en Helvoirt nu uit 23 zetels bestaat.

Bron: Namens D66, VVD, PvdA-GroenLinks en CDA (Fons Potters)

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *