Slider1
slider2

zondagse kennismaking met:

Fons Potters

Hallo Helvoirt!

Met alle plezier stel ook ik me heel graag voor in deze rubriek ‘zondagse kennismaking met’. Ik ben Fons Potters (48), getrouwd met Astrid en we hebben drie kinderen, Marijn (16), Olivia (14), Victor (12), een hond en een poes. Sinds januari ben ik namens D66 wethouder in onze nieuwe gemeente van onder meer bouwen & wonen, onderwijs, jeugd, welzijn, communicatie, burgerparticipatie en afval. Eerder was ik al wethouder in Vught van 2015 tot 2018. Daarvoor was ik actief in de journalistiek, eerst lange tijd radio (Omroep Brabant en NOS), later bij het Brabants Dagblad in Den Bosch en Tilburg.

Ik ben geen Helvoirtenaar, oorspronkelijke Vughtenaar evenmin, hoewel ik er al sinds het jaar 2000 woon. Ik ben vooral Brabander: mijn ouders en familie komen uit West-Brabant, ik ben geboren en getogen in Valkenswaard, heb gestudeerd en gewoond in Eindhoven en Tilburg, dus in die zin Brabant-brede ervaringen. Het had ook maar weinig gescheeld of we hadden in Helvoirt gewoond. Het vorige bestuur van Haaren maakte dat -geheel onbedoeld hoor- onmogelijk. De verkiezingen in 2018 gingen gewoon door en werden niet uitgesteld. We hadden een prachtig huis op het oog in de Achterstraat. Maar omdat de verkiezingen niet uitgesteld werden, konden we vanwege mijn politieke werkzaamheden niet buiten de toenmalige gemeente Vught gaan wonen.

Samen met de collega’s van D66 Vught was ik jaren geleden al begonnen met een uitgebreide kennismaking met Helvoirt. Ik kwam er uiteraard al regelmatig, maar het de partij is al sinds 2014 actie gevoerd om Helvoirt bij Vught te krijgen. Toen het eenmaal zo ver was, werd de club nóg actiever in Helvoirt. Zo mocht ik onder andere een Pubquiz over Vught mee presenteren in het HelvoirThuis. Een paar maanden later deed ik met de rest van de fractie mee aan de “Wie Kent Helvoirt Kwis”. Daaruit bleek dat we als niet-Helvoirtenaren toch al wel enige kennis hadden opgedaan: we lieten maar liefst 17 teams achter ons. Maar ik en de rest van D66 heeft nog een lange weg te gaan om net als bij de laatste Vughtse Pubquiz op de eerste plaats te eindigen. Hoewel, het aantal leden in Helvoirt is de afgelopen drie jaar verdrievoudigd, dus wellicht moeten die maar eens ingezet worden.

Naast mijn werk in de gemeente hockey ik sinds mijn veertigste jaar (eigenlijk onmogelijk om het dan nog te leren) bij MOP (in de winter in de zaal van het HelvoirThuis) en loop ik soms hard. Sinds de poging drie jaar terug om een marathon in Eindhoven te lopen (wat zowaar nog lukte ook) is de motivatie echter wat afgenomen. Verder ga in graag naar de Zeeuws-Vlaamse kust, maak ik een paar keer per jaar met oud-collega’s een radioprogramma op Omroep Brabant en ben ik actief in de Bestuurdersvereniging van D66.

Hartelijke groeten, Fons Potters

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *