Slider

Parochie Edith Stein Helvoirt-Vught-Cromvoirt zamelt geld in voor bisdom in India tijdens Advent en Kerst

Het coronavirus heeft ook India in zijn greep waar mondkapjes het straatbeeld beheersen.

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 27 november 2020. Tijdens de komende advent en de naderende Kerst houdt de parochie H. Edith Stein Helvoirt-Vught-Cromvoirt een inzameling voor het bisdom Ootacamund in India.

Pastoor James Joseph, al jaren voorganger in Helvoirt en Cromvoirt, is afkomstig van dit door corona hevig getroffen gebied in India. Speciale collectebussen staan daarvoor achter in de kerk. De MOV groep coördineert de actie.

De werkgroep Missie Ontwikkeling en Vrede heeft drie doelen centraal gestemd voor deze actie. Bijdrage aan de kosten voor jeugdopleidingen, werkgelegenheid en basisvoorzieningen voor arme gezinnen in India.

Opleidingen
Pastor James Joseph: “De overheid in India biedt geen financiële steun voor opleidingen van de jeugd. De ouders moeten zelf de kosten betalen. Het verdiende loon gaat op aan eten en kleding van het gezin. Arme gezinnen zijn heel blij zodra er bijdragen zijn voor het bekostigen van de opleidingen van hun kinderen. “

Werkgelegenheid
Pastor James Joseph:” De coronapandemie heeft grote invloed op de werkgelegenheid in India. Bedrijven sluiten en waar werk is verdwijnt het. Gevolg werkeloosheid. Met geld uit Nederland via het bisdom in India kan men een eigen bedrijfje beginnen.”

Hulp arme gezinnen
In deze moeilijke tijd steunt het bisdom waar pastoor James vandaan komt de allerarmsten met voedselpakketten en andere noodzakelijke dingen voor de getroffen gezinnen.

Het bezoek aan de kerk in de coronatijd is aan banden gelegd maar bijdragen voor deze actie kunnen sympathisanten ook overmaken naar rekeningnummer NL57RABO0155 403 893 t.n.v. parochie Edith Stein te Vught onder vermelding van Advents- en Kerstactie.

Van onze correspondent.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *