De Klender

 1. Disco schaatsen met DJ Sjors

  16 december 2017 om 10:00 - 22:00
 2. Kerstconcert Open Kerk

  16 december 2017 om 19:00
 3. Weihnachtsoratorium met dirigent Lex Wiersma uit Helvoirt

  16 december 2017 om 19:00
 4. Moves & Grooves

  16 december 2017 om 20:00
 5. Muziek, kerst, sfeer,….Vocalis!

  16 december 2017 om 20:00

Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

...

Een overvol HelvoirThuis neemt afscheid van Frans Ronnes voormalig eerste burger Haaren

Helvoirt. Een gedreven man, begaan met de burgers en een daadkrachtige persoonlijkheid als burgemeester van de gemeente Haaren. Zo sprak men over de maandag gestorven Frans Ronnes (68). Hij kreeg vrijdagmiddag in het multifunctionele centrum HelvoirThuis in Helvoirt een langdurig applaus van de bijna 800 aanwezigen verdeelt in de twee gymzalen en op de tribunes. Verder zaten personen in de huiskamer en in een extra geplaatste tent. Camera’s zorgden voor beelden voor mensen die niet in de gymzalen het afscheid konden volgen.
Met bewondering sprak men over de schoolmeester die na raadslid het wethouderschap uitoefende in Nistelrode. Sinds 2011 zwaaide hij twee periodes de scepter in Haaren als burgemeester. Daar deelde hij lief en leed met zijn burgers maar zorgde voor een krachtig bestuur bij de gemeente Haaren waar hij een lichte chaos aantrof bij zijn komst in 2011.
In totaal tien sprekers kwamen achter de microfoon waaronder vertegenwoordigers van de provincie. Commissaris van de Koning Wim van der Donk was in het buitenland. Bijna twee uur duurde de plechtigheid waarbij de drie zonen, een paar broers en als laatste zijn vrouw Anny Ronnes — Meulepas spraken over zijn politieke loopbaan , het onderwijs , het volleybalspel en het organiseren van evenementen. Anny Ronnes :”Jij verdient een staand applaus en dat wil ik je geven samen met alle aanwezigen. Spontaan stonden de aanwezigen op en gaven een langdurig luid applaus voor de man die men in de toekomst gaat missen. Wat betreft zijn sportieve zonen was hij het die een gouden medaille verdiende voor zijn vaderschap en de omgang met de kleinkinderen.
“Je moet maar burgemeester worden, dan hoef je niet te werken. ”, hadden zijn broers hem ooit verteld. Delegeren kon hij blijkbaar al op jonge leeftijd. Hij kwam , zag en wist wat nodig was zo bleek uit de woorden van de sprekers. Eén van hen kwam speciaal vanuit Portugal om haar waardering uit te spreken over grote drijfveer Frans Ronnes bij een organisatie bestaand uit vertegenwoordigers in plaatsen uit 28 Europese landen. De crematie vindt in besloten kring plaats.
Van onze correspondent

CC Corvers Column

12 november 2017 CC: CORVERS COLUMN: Tegenzin

...

Rubriek: Huyswerk

16 juni 2017 in Voorpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *