Slider1
slider2

Open tuinroute

HELVOIRT – 26 juni 2024      Open tuinroute

Zondag zijn er 14 tuinen te bezichtigen in Vught en Helvoirt. Voor ieder wat wils! Komt u ook?

Op zondag 30 juni organiseert KANT weer de vijfde Open Tuinenroute in de gemeente Vught. Er zijn dit jaar 14 verschillende tuinen te bezichtigen verspreid over Vught en Helvoirt. Alle tuinen zijn verschillend. Op de website welkombijkant.nl vindt u onder de agenda een kaart, de adressen, de tijden en meer informatie over de tuinen.

Vindt u het leuk om te leren van andere tuinbezitters. Dan kunt u nu op bezoek bij wel 14 tuinen. De eigenaar zal u enthousiast vertellen wat hij of zij gedaan heeft voor meer variatie in de tuin. In de tuinen is veel te zien wat aansluit op het thema van KANT dit jaar: “Leve(n) de Bodem”. Er is volop aandacht voor water, een goede bodemopbouw, bodemdieren, voedsel in de tuin, biodiversiteit en de schoonheid van een tuin. Bezoekers in vorige jaren waren altijd enthousiast en dat zal ook nu vast zeker weer het geval zijn.
Op enkele locaties worden er verschillende bodemproefjes gedaan. U kunt ter plekke zien hoe u de waterdoorlaatbaarheid van uw eigen tuinbodem kan testen en gaan we op zoek naar bodemdiertjes. Dus ook interessant voor kinderen! U kunt op deze locaties ook schriftelijke informatie meenemen.

In het najaar
Ook goed om alvast in uw agenda te noteren: op zaterdag 14 september organiseert KANT een boeiende lezing over de bodem met als titel “alle kleine beestjes helpen” door Marc Siepman.
Verder in het najaar zal KANT er een cursus geven, hoe u een eigen natuurrijke tuin kan ontwerpen. Nadere informatie hierover volgt nog.

Burgerinitiatief KANT organiseert deze open tuinenroute zodat u zelf in de praktijk kunt zien wat er allemaal mogelijk is en om elkaar te inspireren. Veel praktische informatie die u kan helpen om zelf aan de slag te gaan vindt u op de website www.welkombijkant.nl.

 

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *