Slider1
slider2

Open Inloop met Koffie bij ‘Dagje thuis!’

HELVOIRT – 26 juni 2024. Op maandag 8 juli organiseren we een speciale open inloop bij ‘Dagje thuis!’. Tussen 10.30 en 11.30 uur bent u van harte welkom in Lokaal 30 van het HelvoirThuis om onder het genot van een kopje koffie kennis te maken met onze gezellige groep.

Dagbesteding of Dagje thuis…weg?
Elke maandag rond een uur of 10 verzamelen 8 tot 10 personen zich in Lokaal 30 van het HelvoirThuis. Voor velen is het een welkome onderbreking van het alleen thuis zijn. Een van de dames verwoordde het treffend: “De muren thuis zeggen niks.” Een reden temeer om te spreken van ‘een dagje thuis weg!’.

Gespreksonderwerpen en Activiteiten
Deelnemers schuwen geen enkel onderwerp. Of het nu gaat over de rol van de kerk, de uitdagingen van autorijden, omgaan met doofheid of het verlies van groepsleden; alles komt aan bod. Zo werd er eens gezegd: “Als iedereen lacht, dan lach ik maar mee.” of “Och, als ik weer iets kwijt ben in mijn hoofd, komt er ook weer plaats voor iets nieuws.”

Begeleiding en Programma
‘Dagje thuis!’ is een activiteit van Welzijn Vught. Welzijnscoach Jacqueline van Lokven is tijdens de bijeenkomsten aanwezig, samen met de Helvoirtse vrijwilligers Nelleke van der Heijden, Ans Veerkamp en Aaltje Spijkers. Zij zorgen voor een afwisselend programma met creatieve knutselactiviteiten en uitstapjes. De groep heeft ook vele horecagelegenheden bezocht. “Eigenlijk moeten we de beschikking over een busje hebben,” merkt een vrijwilliger op. Tot nu toe redt de groep zich met de Seniorenbus en eigen vervoer.

In het HelvoirThuis gebeurt er van alles. De samenwerking met de school en kinderopvang is uitstekend; gezamenlijke activiteiten worden waar mogelijk georganiseerd. Rond de middag wordt er een maaltijd geserveerd door Caatjes Catering. Daarnaast kijken de deelnemers altijd uit naar het muzikale optreden van Frans van Lith, elke laatste maandag van de maand.

Meer Informatie
Wilt u meer weten of aansluiten bij ‘Dagje thuis’? Neem contact op met Jacqueline van Lokven, jacquelinevanlokven@welzijnvught.nl of 06-1186 9597. Kom langs op onze open inloop op 8 juli tussen 10.30 en 11.30 uur en ervaar zelf de warmte en gezelligheid van onze groep!

We kijken ernaar uit u te verwelkomen!

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *