Slider1
slider2

Open je ogen

HELVOIRT – 8 juli 2024. We maken deze viering een uitstapje. Niet naar een leuke vakantie bestemming maar een uitstapje buiten de bijbel.

We lezen dit keer niet uit het Oude Testament maar lezen voor uit een buitenbijbels evangelie dat is toegeschreven aan Maria Magdalena. De Maria die als eerste bij het graf van Jezus was en daar een leeg graf aantrof. Zij zag het en realiseerde zich de betekenis: de verrijzenis van Jezus.

Maria Magdalena wordt beschimpt en mensen kijken op haar neer. Zij wordt door Jezus aangesproken met haar eigen naam. Hierdoor wist zij zich gezien en gingen haar ogen open. Voor wat telt in het leven en welke obstakels je daarin tegenkomt. Opgeworpen door soms harde tegenspelers. Die kennis brengt zij over aan de vaste volgelingen van Jezus. Dat gaf hen de moed om de boodschap van Jezus overal te gaan verbreiden.

Open je ogen. Dat vraagt Jezus in deze tijd ook aan ons. Dat wij in onze worsteling naar een betere versie van onszelf de obstakels daar naar toe leren overwinnen. Dat wij volstromen met moed en kracht om uit onze bubbels te kruipen en in het openbaar veel werk te maken van ons geloof en de idealen die ons bezielen. Bent u op zoek naar zingeving of bezieling? U bent welkom om samen te vieren in de Open Kerk.

Op zaterdag 13 juli in de Oude Sint Nikolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat in Helvoirt. De aanvangstijd is 19.00 uur. Na afloop drinken we samen koffie of thee.

Zomerpauze
In de zomerperiode drukt Open Kerk de pauze knop in. We nemen tijd voor rust. Tijd ook om los te komen van ons dagelijks leven. De eerste viering na deze zomer is op zaterdag 24 augustus. We zien u dan graag terug in de Open Kerk Helvoirt.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *