Slider1
slider2

Fractie Rasenberg sluit zich aan bij fractie VVD

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 8 juli 2024. Met ingang van 8 juli 2024 sluit de fractie Rasenberg zich aan bij de Vughtse VVD.

Per gelijke datum legt Désirée Rasenberg haar (neven-) functies in het Presidium en de Vertrouwenscommissie neer. Rasenberg is sinds 9 december 2021 raadslid in de gemeente Vught in eenmansfractie Rasenberg.

Désirée Rasenberg over haar overstap: “Mijn opvattingen komen op de belangrijkste onderwerpen overeen met die van de VVD. 
De liberale grondbeginselen van de VVD – vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid – kan ik van harte ondersteunen. Ik merkte de afgelopen periode dat ik de discussie met fractiegenoten met gelijksoortige opvattingen miste en dat is relevant voor een gezonde beeld- en besluitvorming. Om deze redenen heb ik besloten mij per heden aan te sluiten bij de VVD-fractie. Ik zie uit naar de samenwerking.”

Mevrouw Rasenberg heeft zich inmiddels aangemeld als lid van de VVD en heeft zich geconformeerd aan het verkiezingsprogramma van de VVD Vught uit 2020 en het nieuwe bestuursakkoord Een nieuwe Start 2023-2026 van de coalitiepartijen VVD, Gemeentebelangen, PvdA-GroenLinks en het CDA.

Nathalie Pullens-Robeerst, fractievoorzitter VVD Vught: “Al sinds haar benoeming als Raadslid in onze mooie gemeente heeft de VVD-fractie een warme band met Désirée. Haar manier van werken en denken stroken met de onze en wij hebben het gevoel dat Désirée niet alleen in haar liberale opvattingen, maar ook als persoon goed bij ons past. Wij zijn zeer verheugd met haar besluit.”

Na het zomerreces zal mevrouw Rasenberg ook zichtbaar bij de VVD-fractie aangesloten zijn in de verschillende vergaderingen.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *