Slider

Oorzaak lekkende leiding nog onbekend

Foto: Bart Meesters

Morgenavond is de klus klaar!!

HAAREN – 20 februari 2020. Over de oorzaak van de kapotte leiding in Haaren kon de heer Dick Hosman (Managing Director te Rotterdam) van Rotterdam-Rijn Pijpleiding (RRP) nog geen mededelingen doen.

Er wordt verwacht dat vandaag, in de loop van de middag, de reparatiewerkzaamheden deels is geklaard. “De Gas Unie helpt ons bij de herstelwerkzaamheden en is bezig om de pijpleiding professioneel dicht te maken”, aldus Hosman. Dit gaat nog ene paar uur duren. Ook gaat er grond afgegraven worden en zorgen we er voor dat alles goed weggesaneerd zal zijn.

Morgenavond, vrijdag, hoopt RRP klaar te zijn en 99,9% hebben weggehaald van de vervuilde grond. In de weken daarna blijven wij controleren en er voor zorgen dat alles voor 100% is opgelost!!

“Als het gat professioneel is gesloten en na de nodigen testen, kunnen we weer gaan pompen op deze leiding”. Zorgvuldigheid is van groot belang, aldus Dhr. Hosman.

Onderzoek
De politie doet momenteel nog onderzoek naar de oorzaak van het probleem. Op de vraag of het zo is dat er misschien illegaal is afgetapt van deze leiding, kon de heer Hosman niet ontkennen en ook niet bevestigen, “de politie doet onderzoek en dat wachten we dus af”. “Stel dat dit gebeurd is dan zou dat een levensgevaarlijke actie zijn”.
Dhr. Hosman geeft geen bevestiging van dit feit. Hij heeft ook geen idee hoe lang dit onderzoek gaat plaats vinden.

Spijt voor het dorp Haaren
De heer Hosman wil namens Rotterdam-Rijn Pijpleiding (RRP) graag via Haaren.nu hun spijt betuigen voor het vervelende incident en “we gaan er alles aan doen om deze zaak zeer correct op te lossen”.

Veiligheid
De leiding ligt zo’n meter diep onder de grond en heeft een diameter van ongeveer 60 cm. “Deze manier van transport is een zeer veilige manier van transport. Ook zitten er diverse lekdetectie systemen op en inspecteren we op een zeer regelmatige basis en vliegen er regelmatig met een helikopter over heen ter controle.

Dhr. Hosman wil nog benadrukken dat er alles aan gedaan zal worden, ook voor het milieu, om alles weer op orde te krijgen.

Bron: Haaren.nu Foto: Bart Meesters

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *