Slider

Olieleiding geraakt

Brandweermannen hebben een buffer in de sloot gelegd om de olie tegen te houden.

HAAREN – 19 februari 2020. Ter hoogte van de  Belversedijk- Oisterwijksedreef is een enorme transportleiding van olie van de Nationale Aardolie Maatschappij (NAM) geraakt bij werkzaamheden. De hele buurt is daar afgezet, blijf er weg!! Het gaat om een leiding van vele diameters doorsnede. Deze getroffen pijpleiding loopt van Rotterdam naar Venlo.

Het gaat om een zogenaamde Nafta leiding. De Belversedijk is afgesloten voor alle verkeer vanaf kasteel Nemelaer en dit zal nog wel even duren. Naar verwachting zullen de herstelwerkzaamheden enkele uren in beslag nemen. De brandweer doet continu metingen.

Nafta of aardoliedestillaat is een gevaarlijke stof. Het is een brandbaar mengsel van koolwaterstoffen, dat ontstaat als condensaat bij het destilleren van ruwe olie. Naftadampen zijn explosief. Om het lek te kunnen dichten is daarom speciale, vonkvrije, graafapparatuur nodig.

Nafta wordt hoofdzakelijk gebruikt in een kraakinstallatie om de onverzadigde grondstoffen voor polymeren te produceren: etheen, propeen en benzeen.

Foto’s/Info Bart Meesters

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *