Slider1
slider2

Oedeemtherapie in Helvoirt !!

HELVOIRT – 19 november 2019    Mijn naam is Yvonne van der Westen en ik ben sinds 1 januari 2018 werkzaam als algemeen fysiotherapeut bij Fysiotherapie Helvoirt.

De afgelopen jaren heb ik de opleiding oedeemtherapie gevolgd om mij beter te bekwamen in het behandelen en onderzoeken van oedeemklachten.

Wat is oedeem?
Oedeem is een abnormale ophoping van vocht. Dit kan ontstaan door verschillende oorzaken en aandoeningen waarbij het lymfestelsel beschadigd raakt of niet goed werkt. Bekende mogelijke oorzaken zijn de behandeling van (borst)kanker, vaatproblematiek, een trauma of operatie, wondroos of ongelijkmatig verdeeld vetweefsel. Door de zwelling van de weefsels kan er pijn, een vermoeid gevoel en bewegingsbeperking ontstaan in het lichaamsdeel.

Kennis en kunde van de oedeemfysiotherapeut.
De oedeemtherapeut heeft kennis en vaardigheden om verschillende soorten oedeem, de ernst ervan, eventuele huidveranderingen en bijkomende klachten te onderzoeken en te behandelen. Dit geldt, naast lymfoedeem, ook voor veneus oedeem en lipoedeem.

Behandeling door de oedeemtherapeut.
Tijdens behandelingen wordt, afhankelijk van het type oedeem, compressietherapie toegepast in combinatie met oefentherapie en manuele lymfedrainage. Daarnaast is er aandacht voor huidverzorging, materialen en adviezen waarmee u kunt leren om zelf controle over de klachten te houden na afloop van de behandelperiode. De oedeemtherapeut heeft hierbij ook aandacht voor de effecten die het oedeem op u en uw functioneren heeft en begeleidt u in training en een gezonde leefstijl.

Vergoeding
Oedeem is een chronische aandoening. Het wordt vergoed vanuit de basisverzekering vanaf de 20e behandeling. Indien u een aanvullende verzekering heeft worden de eerste 20 behandelingen (deels) vergoed.

Valkenierstraat 8b telnr. 0411642014
5268DK Helvoirt yvonne@fysiotherapiehelvoirt.nl
www.fysiotherapiehelvoirt.nl

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *