Slider1
slider2

Noten op de Noen: Tantrum Saxophone

HELVOIRT – 4 oktober 2021. Helaas moesten we voor het eerste concert van Noten op de Noen van het seizoen 2021/2022 belangstellenden teleurstellen doordat we meer aanmeldingen kregen dan we plaatsen hadden

Door de coronamaatregelen mochten we bij het concert van 19 september maar 55 personen toelaten in de kerk. Gelukkig is de 1,5 metermaatregel verleden tijd, maar daarvoor in de plaats moeten we nu de coronabewijzen controleren (bewijs van inenting of negatieve test). Hopelijk heeft u hier begrip voor.

Noteer in uw agenda: zondag 17 oktober om 12.15 is er in de Oude Kerk van Helvoirt een bijzonder Noten op de Noenconcert. Hadden we vorige keer Jiddische muziek nu krijgt u saxofoon. Met jonge energie en een aanstekelijk enthousiasme combineert Tantrum Saxophone Quartet minimalistische muziek met het gevarieerde klassiekere werken tot een boeiend en excellent geheel.

De saxofonisten Artur Lopes (sopraansaxofoon), Dauphine Van der Velpen (altsaxofoon), João Faustino (tenorsaxofoon) en Renato Almeida (baritonsaxofoon) bundelen hun krachten om een boeiend cross-over programma te brengen met werken van Mendelssohn en Jean Rivier tot Philip Glass en meer. Een programma waar zowel het publiek als de saxofonisten evenveel van zullen genieten.

Philip Glass schreef muziek voor Lenard Cohen tot David Bowie, de nieuwe muziekstijl die Glass aan het ontwikkelen was, werd uiteindelijk minimalisme genoemd. Veel van zijn vroege werk was gebaseerd op de uitgebreide herhaling van korte elegante melodische fragmenten.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *