Slider

Noten op de Noen met: de Boxtelse Cantorij

HELVOIRT – 5 december 2019. Zondag 15 december om 12.15 is er weer een verrassend Noten op de Noen concert in de oude kerk van Helvoirt.

Dan treedt voor u op het koor: De Boxtelse Cantorij onder leiding van Wil Barten die al sinds de oprichting van het koor de dirigent taak op zich neemt.
De Boxtelse Cantorij is een koor dat dit jaar zijn 50 jarig jubileum viert en dat bestaat uit 20 leden.

Als u zich afvraagt waar de naam cantorij vandaan komt: Een cantorij is een kerkkoor, dat geleid wordt door een cantor (zanger)
De Boxtelse cantorij is gespecialiseerd in klassieke koormuziek met het accent op polyfonie uit de Renaissance.

Het programma van dit Noten op de noen concert bevat veel muziek, die de Cantorij in haar lange bestaan heeft uitgevoerd. Omdat het koor al vrijwel vanaf het begin zich gespecialiseerd heeft in polyfonie uit de 16de eeuw en Engelse Kerkmuziek zal dit een belangrijk onderdeel vormen van dit concert.

Polyfonie is een Grieks woord dat stem, klank, geluid betekent. Onder polyfonie in de muziek wordt verstaan: gecomponeerde meerstemmigheid, dat wil zeggen, meerdere melodieën tegelijkertijd, al dan niet in verschillende stemregisters.

Het koor wordt begeleid door orgelmuziek. Het orgel wordt bespeeld door Gerard Habraken, hij studeerde orgel bij Hub.Houët aan het Brabants Conservatorium te Tilburg en later aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Brussel. Gerard geeft concerten door heel Europa en hij gaf zijn medewerking aan talloze radio- televisie- en cd-opnamen. Ook is hij winnaar van het orgelconcours te Antwerpen. Kortom er staat u een bijzonder concert te wachten.

Bron: Noten op de Noen

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *