Slider

CDA Vught en Helvoirt verkennen Helvoirt

HELVOIRT / VUGHT – 6 december 2019. Onlangs hebben CDA’ers uit Helvoirt en Vught samen een dag lang door Helvoirt gefietst omdat Helvoirt per 1 januari 2021 bij Vught komt.

De tocht voerde langs allerlei projecten die in Helvoirt spelen of zijn afgerond.

Van alles kwam aan bod: de beweeg-route, Duinoord, het toekomstige station, Van Gogh in Helvoirt, De Margriet, de gevolgen van de N65, landbouw en natuur in Helvoirt en de oude dr. Landmanschool enz.  Onderweg gaven Ans Beijens en Jan van Iersel vanuit de gemeenteraad en wethouder Martien Vromans een toelichting op de achtergronden en details.
Tussendoor waren er leerzame gesprekken met initiatiefnemers van het HelvoirThuis en met vrijwilligers van de belevingstuin.
In het gesprek met een Helvoirtse agrarische ondernemer kwamen de emoties en dilemma’s op tafel waarmee sommige landbouwers worstelen.

Opvallend bij alle projecten: de soepele samenwerking in Helvoirt tussen betrokken burgers en de gemeente. Bewoners en belanghebbenden worden vanaf het allereerste begin bij plannen betrokken. De gemeente honoreert initiatieven, niet alleen met geld maar vooral door te luisteren en samenwerking van bewoners te stimuleren en te coachen.

Daardoor is bijvoorbeeld de nieuwbouwlocatie Den Hoek zo succesvol met een goede mix van koop- en huurwoningen en collectief gebouwde huizen (CPO-projecten).

Zo zoekt de gemeente actief naar draagvlak en ideeën voor de reconstructie van o.a. de Torenstraat/Helvoirtsestraat, rekening houdende met de latere ombouw van de N65. In een klankbordgroep van aanwonenden en ondernemers wordt gebrainstormd over de inrichting, verkeersveiligheid en de bomen in de straat.

Ook wordt aan de Margriet een proeftuin gerealiseerd. Agrariërs pachten onder bepaalde voorwaarden de grond om duurzame verdienmodellen te onderzoeken en ontwikkelen voor de toekomst. Dit project is van onderop ontstaan en omarmd door de provincie: het principe van kringlooplandbouw. Gemeente Vught gaat dit project na de herindeling voortzetten.

Zo ziet u dat er hard wordt gewerkt en natuurlijk …………om Helvoirt goed door te geven !!

CDA Haaren wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2020 toe !!

Ans Beijens   –  Frank de Werdt   –  Hein van Poppel   –  Jan van Iersel

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *