Slider

Nieuws van de LNMH

HELVOIRT – 21 januari 2020 

De Populierenwerkgroep Het Groene Woud.

Particulieren uit de gemeente Haaren die populieren willen planten in weiden en langs wegen kunnen zich tot 15 februari 2020 melden bij Populierenwerkgroep Het Groene Woud voor het verkrijgen van bomen.

Klimaatverandering
Het planten van bomen wordt gezien als een manier om klimaatverandering tegen te gaan. Het Groene Woud heeft een lange traditie met het planten van bomen. Populierenweiden en populieren langs wegen hebben zo het typische landschap in Landschapspark Het Groene Woud vormgegeven.
De Populierenwerkgroep Het Groene Woud wil naast het planten van populieren langs wegen extra aandacht besteden aan de aanleg van populierenweiden.
Populieren voor agroforestry. Momenteel is er veel aandacht om bomen te planten; bijvoorbeeld door agroforestry percelen aan te leggen. Agroforestry is een vorm van landbouw waarbij gewassen, gras of vee actief en bewust gecombineerd worden met het planten, beheren en oogsten van bomen (ook noten etc.). De populierenweiden in Het Groene Woud zijn een zeer oud, traditioneel, agroforestry systeem.

(Bijna) Gratis bomen
De Populierenwerkgroep Het Groene Woud biedt particulieren – bijna gratis – bomen aan voor aanplant van populieren langs wegen (waarmee ze hun zogeheten voorpootrecht kunnen benutten).
Zo werden in de loop van de jaren over een lengte van ruim 200 km populieren geplant. Ook dit jaar kunnen particulieren zich hiervoor melden. Voor grondeigenaren die een geheel perceel met populieren willen beplanten – als agroforestry – worden de bomen dit jaar geheel gratis aangeboden.

Aanmelden tot 15 februari
Inwoners uit de gemeenten Haaren, Sint-Michielsgestel, Meierijstad, Best, Oirschot, Vught en Boxtel kunnen zich tot 15 februari 2020 aanmelden bij Rien van de Laar uit Liempde, rienvdlaar@hotmail.com, 0411- 631332 of 06-53956603.
Degenen die bomen willen bestellen, liefst per mail, wordt gevraagd het aantal bomen, het adres waar de bomen geplant zullen gaan worden (incl. postcode) en hun telefoonnummer door te geven. 
De planning is dat de planters rond 1 maart hun bomen dan kunnen komen ophalen.

Populierenwerkgroep Het Groene Woud
Inlichtingen: Rien van de Laar of Piet Rombouts  Piet@RomboutsAgroEco.nl / 06-15108084)

Zie ook het eerdere bericht van ons over het “voorpootrecht”    KLIK HIER

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *