Slider

Nieuwjaarsconcert 2020

HELVOIRT – 9 januari 2020. Op zondag 19 januari om 12.15 vindt het traditionele Nieuwjaarsconcert plaats in de oude kerk van Helvoirt.

Dit jaar wordt het de 49e keer dat Kunst Adelt dit traditionele Nieuwjaarsconcert geeft.

Dit  bijzondere concert staat gedeeltelijk in het teken van 75 jaar bevrijding. Zo wordt gespeeld:  To my country van Bernard Zweers. Tevens worden twee werken van Otto Schwarz ten gehore gebracht, namelijk: The secret of the wild rose en The story of Anne Frank met vioolsolo van de 10 jarige Hana van Heijst uit Sint-Michielsgestel. Maar er zijn meer solo’s te beluisteren, wat te denken aan een duo voor marimba (Do Klerx) en piano (Ria Klerx).  De marimba kan worden beschouwd als de alt- of basversie van een xylofoon

 Ook het beroemde Bloemenduet wordt door  harmonie Kunst Adelt ten gehore gebracht. De Bloemenaria of Duo des fleurs  is een beroemd duet tussen de voornaamste karakters Lakmé en Mallika, uit de opera Lakmé van Léo Delibes. Het duet wordt nu niet gezongen door twee zangeressen maar de rol wordt vertolkt door een duo met dwarsfluit, gespeeld door Ellen Bastiaansen en Meike Traa. De Helvoirtse harmonie Kunst Adelt staat onder de deskundige leiding van dirigent Alphons van Stenis.

Het zal u duidelijk zijn: dit concert is een goed begin van het nieuwe jaar. Ik wens u een jaar toe waar veel muziek in zit.

Foto’s: Archief HelvoirtNet/Rens Bressers 2019

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *