Slider

Neogotische kerk Helvoirt

HELVOIRT –  16 juni 2019    Beklimming van de toren en/of rondleiding over beschildering van het interieur van de Nicolaaskerk in Helvoirt

 In en om de neogotische Nicolaaskerk in Helvoirt (1903) valt veel te genieten!

Een van de mogelijkheden hiertoe is om met begeleiding het interieur van de toren te bezichtigen waarbij een toelichting wordt gegeven op alles wat er te zien is.

Eerst naar de koorzolder met een mooi zicht op o.a. het kerkplafond. Door naar de zolder met de uur- en raderwerkkast en zicht op de bovenkant van de gewelven.

Nog hoger naar de klokkenzolder om op 32 meter hoogte te eindigen bij de basis van de spits, waarvan u ook een prachtig uitzicht heeft over Helvoirt en omgeving.

Kosten € 5 p.p.

Al meer dan 100 jaar brengt de kerk haar boodschap ook d.m.v. een unieke ‘verhalende’ beschildering van het interieur.

De prachtig gerestaureerde beschildering behoort tot de top-3 van Nederlandse kerkinterieurs.

Tijdens de rondleidingen wordt een toelichting gegeven gegeven op de achtergrond en symboliek van de afbeeldingen, die teruggaan naar de Middeleeuwen.

Rondleidingen (13.30 – ca. 15 uur) en torenbeklimmingen (15 – ca. 16.30 uur):

14, 17, 28 en 31 juli 2019

11, 14, 21 en 25 augustus 2019

Adres: Kastanjelaan 16 in Helvoirt

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *