Slider1
slider2

Namen noemen en kaarsjes branden

2 november: Allerzielenviering in H. Nicolaaskerk  

HELVOIRT – 30 oktober 2023. Donderdag 2 november, Allerzielen, herdenken wij de  parochianen en dorpsgenoten die in het afgelopen jaar zijn overleden in Helvoirt.

Hun namen worden genoemd en kaarsjes worden gebrand. Met dit eerbetoon zetten we onze dierbare overledenen weer terug in ons midden.

In de viering worden ook dierbare familieleden en vrienden die eerder zijn overleden herdacht. Iedereen wordt uitgenodigd om herinneringen en verdriet te delen. Samen met het Taizékoor ‘Lumen Cordium’ en passende teksten gaan we op zoek naar troost en bemoediging.

Na de viering gaan we naar het kerkhof. Speciaal mensen van wie hier een dierbare ligt begraven zijn uitgenodigd om bij het graf een kaarsje te zetten. Onder de centrale boom wordt een herdenkingsplek ingericht voor ieder die een geliefde wil eren.

Thema van de viering is ‘Door de storm heen’

Door de wind
Door de regen
dwars door alles heen
Door de storm
al zit alles me tegen
door jou ben ik nooit alleen  (Stef Bos)

Stef Bos schreef dit lied toen zijn moeder was overleden. Het  lied kreeg bekendheid als lied van Sanne Hans (Miss Montreal). Het lied vertelt hoe verdriet bij de dood van een dierbare, als een storm over je heen kan komen en je leven overhoop haalt.

De  viering vindt plaats op 2 november om 19.00 uur in de H. Nicolaas kerk (Kastanjelaan).  

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *