Slider1
slider2

Muzikale afsluiting Cultuurweek

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 19 september 2021. Met  vier optredens van de muziekverenigingen binnen de gemeente Vught is de Cultuurweek Cromvoirt – Helvoirt – Vught zondag op feestelijke wijze afgesloten.

Het eerste optreden was van het Opstaporkest dat buiten de Oude Kerk stond te wachten om na de laatste noten van Klezmajeur (Noten op de Noen) de bezoekers muzikaal op te vangen om met een canon te begeleiden naar HelvoirThuis. Daar stond de Harmonie Kunst Adelt, Helvoirt, Cromvoirtse Fanfare en Kunst & Vriendschap, Vught in de startblokken voor de Battle of Music.

Een uitvoering van de filmmuziek uit de film ‘De Fanfare’ van Bert Haanstra. De film omschrijft een vete tussen de dirigenten van een fanfare en een harmonie. Het eerste deel van ‘Fanfare in Es’ was voor rekening van Hans van Leeuwen, dirigent CF, het tweede deel was voor Alphons van Stenis, als dirigent van KA en K&V en in het derde gedeelte ontstond de vete toen beide dirigenten de leiding hadden. De Lady Gaga Dance Mix zorgde met een stevige beat voor een gezamenlijke afsluiting door de drie orkesten.

Om 15.00 vond dezelfde Battle of Music plaats in het centrum van Cromvoirt, waarna om 16.00 uur  Raadhuis Leeuwenstein het decor vormde voor het optreden in Vught. Op alle locaties werd het optreden door veel bezoekers beluisterd.

Bron: Christ van Iersel, Foto’s Bart Meesters

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *