Slider1
slider2

Militair, uit Helvoirt, die een fietser (83) doodreed gijzelde vorige week een vrouw

Foto archief Bart Meesters

HELVOIRT – 11 augustus 2023. De militair uit Helvoirt die donderdag onder invloed een dodelijke aanrijding veroorzaakte, is dezelfde man die vorige week werd opgepakt voor het gijzelen en mishandelen van een vrouw. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie vrijdagavond aan Omroep Brabant.

De man werd op 2 augustus thuis opgepakt in Helvoirt voor het mishandelen en gijzelen van een vrouw. Dat gebeurde met veel machtsvertoon. Bij de militair werden thuis ook harddrugs gevonden.
De militair werd een paar dagen later, afgelopen dinsdag, voorgeleid. Hij werd toen onder bijzondere voorwaarden geschorst uit voorlopige hechtenis. Hij zat dus niet meer vast.

Aanrijding
Twee dagen na die vrijlating, donderdagmiddag dus, reed de militair een 83-jarige fietser in het Limburgse Weert aan. De fietser werd ter plaatse gereanimeerd maar overleefde de aanrijding niet. Zijn fiets belandde in een boom.

De militair was onder invloed en zou hebben geprobeerd om de plek van het ongeval te verlaten. Hij raakte zelf ook gewond en moest naar het ziekenhuis. Daar werd hij opnieuw opgepakt. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van het dodelijke ongeluk, voor het verlaten van de plaats van het ongeval enen van het rijden onder invloed. Verdere details over de militair worden niet door justitie of de Marechaussee gegeven.

Bron: Omroep Brabant 

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *