Slider1
slider2

Grupo Helvoirt beklimmen de Stelvio en Gavia (deel 1)l

HELVOIRT – 12 augustus 2023. “Grupo Helvoirt hoor ik u denken?”

Even terug in de tijd. Al vele jaren zijn er in fanatieke wielrenners actief in Helvoirt. Die elke zondag rond 09.00 uur verzamelen bij de Rijwielcentrale voor een rondje Bokhoven 78 km. Met als hoogtepunt elk jaar, de tijdrit in het voor en najaar.

Harry Gubbels en Eric Timmermans hadden het idee om eens een echte berg te gaan beklimmen. Daar bleek wel belangstelling voor en in 2011 werd de Mont Ventoux beklommen. De groep bestond niet alleen uit zondags rijders maar ook Atb-ers en of een enkele keer een kennis of vriend van iemand. Zo werden er diverse bergen beklommen o.a. De Alhp d’huez, Grand Colombier, de Gross Clockner enz.enz. In 2015 werd er door Harrie van Valderen een app. groep opgericht genaamd GRUPO HELVOIRT met als motto, een sportieve presentatie waar gezondheid en veiligheid voorop staan. Tot zover het verleden nu het heden.

In 2023 bestaat Grupo Helvoirt uit een 12 tal wielrenners die de Stelvio 2758 meter en de Gavia 2621 meter hoog gaan beklimmen. Deze bergen zitten ook al vele jaren in de ronde van Italië.  Wie weet het nog? Johan van de Velde kwam onder barre weersomstandigheden als 1e aan op de Gavia het was 5 juni 1988.  

Van 18 t/m 21 augustus gaan, Joop, Eric, Kees, Gerard, Frank, Nick, Joost, Wijnand, Rudo, Jan, Mark en Mark deze bergen ook beklimmen. Op donderdag de 17e vertrekt de groep in alle vroegte naar Valditrento in Italië een reis van ca. 1000 km. Wijnand komt vanaf zijn vakantie adres in Italië en sluit vrijdag de 18e aan bij de groep.

Wat doe ik dan daar tussen? Er zijn in het verleden al vele begeleiders geweest die in de volgwagen, de renners bijstaan met proviand ect. Harrie Jansen, Frans van Haaren en Mari van den Bosch zijn verschillende keren mee geweest als begeleiding. ‘n half jaartje geleden werd ik voor de volgwagen gevraagd. Mijn antwoord was, dat is goed maar Annet gaat ook mee. Dat was geen bezwaar.

Deel 2 volgende week: De beklimming.

Groetjes Kees en Annet

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *