Slider1
slider2

Meerderheid in raad voor 2 belangrijke onderwerpen Progressief ’96

HELVOIRT –  6 juli 2020. Tijdens de raadsvergadering van donderdag 2 juli jl. haalden twee belangrijke thema’s van Progressief ’96 de meerderheid in de raad: de tunnelbak voor de N65 en compensatie dubbele aanslagen voor minima.

Tunnelbak N65

De Tunnelbak bij de N65 Helvoirt gaat er komen.

Progressief ’96 beloofde in maart 2018 een tunnelbak in plaats van een kruispunt met verkeerslichten bij de N65 in Helvoirt. En… die gaat er ook komen!

Donderdag 2 juli stemde de gemeenteraad van Haaren namelijk in met het bestemmingsplan N65. Een historisch moment, want al sinds 1978 zijn er diverse plannen gemaakt om iets te doen aan de ontegenzeggelijk onveilige situaties bij het kruispunt. Dat het bestemmingsplan met tunnelbak er nu is, werd mogelijk gemaakt door wethouder Carine Blom van Progressief ’96.

Met de komst van de tunnelbak verdwijnen de verkeerslichten en komt er een ongelijkvloerse kruising in de vorm van een ovonde. Voor de fietsers komt een veilige oversteek en een vrijliggend twee richtingen (snel)fietspad. Er komen parallelwegen, bij de Kreitestraat komt een fietstunnel en bij het Helvoirts Broek een tunnel voor wandelaars en dieren.

Mede dankzij de motie die ook namens Progressief ’96 is ingediend komt er daarnaast een onderzoek naar de verplaatsing van de bushalte van de kant van Lots naar de kant van de Rijwielcentrale. Wat Progressief ’96 betreft gaat ook dat gebeuren.

De provincie gaat de ombouw van de N65 en aanleg van de fietspaden uitvoeren en wil eind 2021 gaan beginnen. Progressief ’96 kijkt uit naar het moment dat de schop eindelijk de grond in gaat!

Compensatie dubbele aanslagen minima

Naar aanleiding van een amendement vanuit Progressief ’96 eind 2019, kwam er 10.000 euro extra ter beschikking voor het minimabeleid. Wethouder Adrienne Verschuren (Progressief ’96) stelt deze middelen beschikbaar om inwoners met een laag inkomen éénmalig (gedeeltelijk) te compenseren voor de afvalstoffenheffing 2019.

Daarnaast heeft de meerderheid van de gemeenteraad een voorstel van wethouder Verschuren aangenomen om ook voor de aanslag Rioolrecht 2020 éénmalig een (gedeeltelijke) compensatie te regelen.

Progressief ’96 vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze gemeente, zeker inwoners met een smalle beurs. De dubbele aanslag voor gemeentelijke heffingen is voor deze inwoners extra moeilijk op te vangen met een laag inkomen. Daarom zijn we blij voor hen dat we deze last iets kunnen verzachten.

De compensatie is voor inwoners die niet in aanmerking komen voor kwijtschelding, maar wel een tegemoetkoming kunnen ontvangen vanuit het gemeentelijk minimabeleid. De gemeente zal hier op korte termijn over communiceren.

Marion en Brecht (Progressief ’96)

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

4 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Rob , 6 juli 2020 @ 12:26

  Qua veiligheid is verplaatsing van de bushalte naar de andere kant van de kruising erg onverstandig. Er is nagenoeg geen verkeer aan de kant waar op dit moment de bushalte is. Dit in tegenstelling tot de kant van de fietsenmaker. Dit betekent dat buspassagiers nu in relatieve veiligheid kunnen uitstappen en achter dus bus kunnen oversteken. Als je de bushalte verlegt is dit niet meer het geval! Zeer onverstandig dus!

  • Rob , 8 juli 2020 @ 11:45

   Vergeet niet dat de bus nu een doodlopende straat in draait en ook opgesteld staat. An de kant van de fietsenmaker is veel verkeer waardoor de bushalte een extra belasting wordt van de toch al drukke deel van de Oude Rijksweg.

 • Jan Van Balkom , 9 juli 2020 @ 21:46

  Een kleine correctie wat mij betreft: Helvoirt is geen kern, Helvoirt is een DORP. Een samenleving met een eigen karakter en eigen aardigheden.

 • Jan Van Balkom , 9 juli 2020 @ 21:48

  Een correchtie van mijn kant: Helvoirt is geen kern of een wijk van Vught. Helvoirt is een DORP met alle kenmerken daarvan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *