Slider

Meer dan drieduizend eieren verzameld bij paaseieren ophalen Helvoirt + Foto's

Foto:Jeffrey uit de Jorisakkerstraat in Helvoirt overhandigt een rekje eieren aan een groepje kinderen van de Dr. Landmanschool.

HELVOIRT – 17 april 2019. Het Paaseieren ophalen in Helvoirt bracht woensdag een paar honderd eieren meer dan vorig jaar bijeen. Dit jaar 3122 stuks en vorig jaar waren dat er 2842 stuks. Ook de Judaszak bevatte bijna 200 euro meer dan in 2018. Toen 790 euro.

Op woensdag voor Pasen gaan de leerlingen van de Dr. Landmanschool als oud gebruik op pad voor het verzamelen van paaseieren. Zij zingen huis aan huis een lied en trommelen met hun paasstokken op het ritme van het lied mee.

Het is een traditie uit de jaren dat heel arme kinderen zo langs de deur gingen om eieren bijeen te zingen. Nu zijn het de Helvoirtse kinderen die “gewapend” met een versierde paasstokken trommelen op de stoepen bij de voordeur na het aanbellen. Gelijktijdig starten zij een lied waarin ze luid zingend duidelijk maken dat een ei geen ei is. Twee eieren een half ei is en drie eieren een paosei is. De opbrengst gaat nu gedeeltelijk naar een goed doel in de vorm van dit jaar de Voedselbank.

De opbrengst van de Judaszak is verdeeld. Niet iedereen geeft eieren, maar in plaats daarvan geld. Van de bijna duizend euro gaat twee derde deel naar de Natuurspeeltuin Helvoirt. En een derde deel gaat naar het buitenspeelgoed van de Dr. Landmanschool.

Alle kinderen van de Dr. Landmanschool uit Helvoirt, 347 in getal, krijgen dit jaar elk zes eieren mee naar huis. De rest van de opgehaalde eieren , 1248 stuks, gaan naar de voedselbank Haaren. Die zijn er blij mee. Daarnaast gaat al het opgehaalde snoepwerk ook mee naar de voedselbank. “Het is een welkome gift voor de gezinnen met kinderen die niet elke week een ei te eten krijgen”, laat een woordvoerder weten.

Van onze correspondent Foto’s Bart Meesters KLIK HIER

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *