Slider

Tachtig jarigen vrijwilliger van het jaar bij Leyetocht Helvoirt

Foto: Jo Sterke (links) en Cees van de Loo zijn onlangs samen door de Leyetocht gehuldigd als vrijwilliger van het jaar. Foto Hans van Rooij.

HELVOIRT – 17 april 2019 . Elk jaar benoemt de Leyetocht een vrijwilliger van het jaar. Voor het jaar 2018 zijn twee kandidaten in de leeftijd van 81 jaar benoemd. Jo Sterke en Cees van de Loo uit Helvoirt.

Beiden actief bij de ATB Leyetocht als verkeersregelaar. Voor de jarenlange inzet en de noodzakelijke hulp krijgen zij deze titel. Daarbij hoort de handdoek van de Leyetocht. Door ziekte van een van de vrijwilligers, bij de bekendmaking, zijn beiden later gehuldigd en in de bloemetjes gezet. De routes van de Leyetocht van zondag 18 augustus zijn eerder bekend gemaakt. De mountainbiketocht op zaterdag 17 augustus is daarbij zeker aan de orde gekomen.

De wielersport staat bekend om zijn deelnemers als echte volhouders. Daarbij horen de nog actieve inwoners uit Helvoirt prima bij thuis. Zij houden als tachtig plussers vol om de deelnemers aan de mountainbiketocht veilig over te laten steken tijdens het jaarlijks fietsfeest door de bossen en over landweggetjes. Vanaf het eerste uur dat er een mountainbiketocht op het programma staat zijn de gepensioneerde vrijwilligers actief voor de Leyetocht. Dit jaar al weer voor de dertiende keer. In augustus zijn ze weer van de partij lieten zij weten tijdens de huldiging. De mountainbiketocht kent dan drie keuzeafstanden van 30, 40 of 50 km.

Zorgpark Voorburg
De formule van de toertochten op zondag is niet gewijzigd. Bij Leyetocht editie 42 zijn de keuzeafstanden als vanouds. De gezinstochten van 25 en 39 km. De middenafstanden van 50 en 75 km met als langste routes over 100 en 150 km. Deze laatste afstand blijft in beeld bij de Leyetocht. Een afstand die thuis hoort bij het populair fietsevenement vindt de organisatie.
Waar gaat de fietstocht dit jaar heen ? Voor de gezinstochten over 25 en 39 km staat een bezoek en een stop op het Zorgpark Voorburg in Vught op het programma. Prachtige lanen, mooie paden met indrukwekkende bomen die wellicht een eeuw oud zijn in de route opgenomen.

De routes over 50 en 75 km gaan samen vanuit Helvoirt richting Haaren, Oisterwijk en Spoordonk. De 50 km heeft een stop bij Mieke Vingerhoeds in Oirschot. De 75 km houdt halt in Son en Breugel bij Café De Zwaan. Daar krijgen de deelnemers aan de 100 en 150 km ook de gelegenheid nieuwe energie op te doen. Bij café de Zwaan in Son en Breugel is ook een start voor de routes over 75, 100 en 150 km. Deze deelnemers vinden hun rustplaats in Helvoirt bij het HelvoirThuis.

Van onze correspondent.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *