Slider

Martien Vromans voor zesde keer koning bij schutterij De Heidedistel Helvoirt

Martien Vromans op herhaling als koning bij schutterij De Heidedistel

HELVOIRT – 28 januari 2020. Martien Vromans (58) uit Helvoirt is voor de zesde keer koning van schutterij De Heidedistel.

Op de zaterdag na Drie Koningen zag hij kans, in het jaar dat De Heidedistel haar eeuwfeest viert, de titel van koning binnen te halen. Met een welgemikt schot schoot hij de vogel van een hoge plek op de schutsboom op het gildeterrein aan de Helvoirtsestraat eraf.

Aan het koningsschieten namen zes schutters deel. Martien Vromans vertelt:” Toen de vogel op de schutsboom ronddraaide koos ik voor te mikken op de dikste kant van de vogel met de hoop dat de klos open zou splijten. En dat gebeurde met mijn schot zodat de vogel in stukken op de grond viel. Het is de zesde keer dat ik nu koning ben van Schutterij De Heidedistel. Dat is in de jaren 2004, 2005, 2013, 2016, 2018 en nu 2020. In totaal zijn er 78 schoten afgevuurd richting vogel. Dat is niet extreem veel. We hebben wel eens andere getallen weten te melden. Nu ben ik 39 jaar lid van de schutterij dus mag mijn veertigjarig lidmaatschap vieren als koning van de jubilerende schutterij. “

De Heidedistel is opgericht op 20 maart 1920 in café van A. van Rijsewijk aan de Distelberg. Bij het vijftigjarig bestaan is de naam verandert van “Ons Genoegen” in “De Heidedistel”.


Van onze correspondent.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

1 Comment

  • Ans Beijens , 29 januari 2020 @ 21:35

    Proficiat Martien: het CDA is trots dat we een KONING hebben als lid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *