Slider1
slider2

Martien Vromans erg teleurgesteld in Gemeentebelangen

HELVOIRT – 31 mei 2023. Helvoirtenaar Martien Vromans is erg teleurgesteld in de keus die zijn partij Gemeentebelangen heeft gemaakt.

Vorige week werd bekend dat Jos den Otter uit Cromvoirt donderdag 1 juni wordt voorgedragen als wethouder.
Martien Vromans was ook kandidaat-wethouder. “Ik ben hier goed ziek van”, zegt Vromans.

Fractievoorzitter Bregje Peijnenburg verklaarde 25 mei de keuze voor Den Otter door te wijzen op de portefeuille die haar partij gaat bekleden. Met name op woningbouwontwikkelingen, tijdelijk wonen en woonvisie zou Den Otter meer ervaring hebben dan Vromans.

Maar Martien Vromans vindt dat dit geen reden is om hem niet voor te dragen. Hij wijst op het Coalitieakkoord dat zijn partij nu heeft afgesloten en dat nauwelijks verschilt met het akkoord van de coalitie VVD, D66, PvdA/GL en CDA uit 2021. “Op basis van dat akkoord was ik toen de enige kandidaat-wethouder.” Vromans begrijpt niet waarom er nu een andere keus wordt gemaakt door zijn partij. “Ook toen was de kans groot dat Gemeentebelangen woningbouw zou krijgen. Dan zou ik die portefeuille ook hebben gekregen.” Vromans werd in 2021 geen wethouder doordat PvdA/GL, CDA en D66 toen voor een brede midden coalitie kozen waardoor Gemeentebelangen buiten het college bleef.

Volgens Vromans heeft zijn partij weinig uitleg gegeven over de gemaakte keus. “Mij is alleen meegedeeld dat de keus niet op mij valt.” Maar het mislopen van het wethouderschap is voor hem geen reden om uit de gemeenteraad te stappen. “Ik heb bij de verkiezingen in 2020 385 stemmen gehaald voor Gemeentebelangen. Dat is bijna een volle zetel. Ik kan het tegenover mijn kiezers niet maken om uit de raad te stappen en dat wil ik ook niet.”

Vromans was van april 2018 tot 2021 wethouder bij de voormalige-gemeente Haaren voor onder meer financiën, economie, toerisme en openbare ruimte. Daarvoor was hij directeur bij het Inkoop Bureau Midden Nederland, een samenwerkingsvorm van aanbestedingen in de zorgsector en de bouw.
Sinds een jaar is Vromans voorzitter van de Stichting Duinboeren en Maatschappij.

Door: Peter Corvers

Download onze gratis app

2 Comments

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • martin schapendonk , 31 mei 2023 @ 14:19

    typisch een voorbeeld van vriendjespolitiek, liever een koekenbakker aan het roer dan een ervaren wethouder.

  • Jan van Engelen , 1 juni 2023 @ 08:58

    Welkom in de huidige “vriendjespolitiek”Martien.
    Ook ik had jou graag als wethouder gezien,je hebt ervaring en bent een man van je woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *