Slider1
slider2

Marieke en René Jacobse nemen afscheid van Cafetaria de Pieper

HELVOIRT – 22 juli 2022. Wie de komende maanden Cafetaria de Pieper in Helvoirt binnenstapt, ziet waarschijnlijk nieuwe gezichten in de zaak.

De huidige eigenaren, Marieke en René Jacobse, hebben hun cafetaria namelijk na 25 jaar verkocht. ‘Het is mooi geweest, tijd voor iets anders.’

Zij staat sinds haar dertiende achter de toonbank en hij draait sinds zestien jaar mee in de zaak, maar voor Marieke (49) en René Jacobse (52) is de tijd aangebroken om Cafetaria de Pieper over te dragen aan nieuwe eigenaren. “Dit jaar word ik vijftig dus ik sta al 37 jaar in de cafetaria”, zegt Marieke Jacobse. “Er zijn denk ik weinig mensen die meer friet en snacks hebben gezien dan ik.”

Samen de zaak opgebouwd
Marieke nam de cafetaria aan de Lindelaan in Helvoirt 25 jaar geleden over van haar ouders. Meteen gaf ze de zaak een metamorfose, onder andere met een nieuw interieur en nieuwe apparatuur. “Dat was een flinke investering, dus ik begon met een schuld van twee ton.” Marieke en René hebben de cafetaria samen opgebouwd tot wat het vandaag de dag is: een populaire plek voor verse friet,
kwaliteit-snacks, huisgemaakte hamburgers, heerlijk slagroom softijs een praatje en gezelligheid.

Nieuwe eigenaren zijn bekenden
De twee dragen nu met trots een gezond bedrijf over aan de nieuwe eigenaren, Frank en Rian Spierings. René: “Het is mooi geweest en we hebben ervan genoten, maar het is tijd voor iets anders.
We kennen Frank en Rian goed, want we zijn vrienden en lid van dezelfde carnavalsclub, CV de Maatjes. Ze hebben veel ervaring in de horeca en samen zijn ze net zo enthousiast als wij.”

Warme contacten en reuring
Frank is vanaf september al regelmatig aanwezig en op 1 februari 2023 nemen Frank en Rian Cafetaria de Pieper officieel over. Het toeval wil dat de cafetaria op dat moment vijftig jaar bestaat.
Voor Marieke en René breekt dan een nieuw hoofdstuk aan. “We gaan de mensen missen, de warme contacten, de reuring. We komen straks in rustiger vaarwater.”

Vertrouwen in de toekomst
Voor Marieke is zingen en entertainment haar passie en daar zal ze zich nog meer op gaan richten. En René? “Die kan overal aan de slag”, weet Marieke. “Zeker als je ziet wat hij heeft betekend voor de zaak qua ontwikkeling, efficiency en creativiteit. Dat komt wel goed. Daarnaast hebben we er alle vertrouwen in dat Frank en Rian de Pieper met succes voortzetten.”

Frank, Rene, Rian en Marieke

Download onze gratis app

1 Comment

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Ank en Ton Lefel , 23 juli 2022 @ 12:00

  Beste Marieke en René
  Van harte gefeliciteerd met jullie besluit om na vele jaren van hard werken in jullie cafetaria De Pieper, te kiezen voor een nieuwe uitdaging.

  Ank en ik zijn er van overtuigd dat deze nieuwe carrière-stap,gezien jullie inzet en creativiteit,zeker gaat lukken.

  Dat jullie goede vrienden, Frank en Rianne Spierings, het stokje gaan overnemen, vinden wij bijzonder fijn in de wetenschap dat zij gedreven, actieve , en enthousiaste opvolgers zullen blijken te zijn.

  Wij wensen jullie allen heel veel vreugde en succes in jullie toekomst.

  Hartelijke groeten
  Ank en Ton Lefel
  Gregoriussingel 14
  5216GJ ‘s- Hertogenbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *