Slider1
slider2

Kunstexpositie Buitens in Beeld

Impressies van buitenhuizen en landgoederen

VUGHT – 3 mei 2024. Van 8 mei tot en met 30 juni is bij het Vughts Museum in DePetrus de kunstexpositie ‘Buitens in Beeld’ te zien.

Brabant kent een minder rijke traditie van landgoederen dan de provincies in Midden-Nederland. De bekendste gebieden met landgoederen in Nederland zijn Wassenaar,

Haarlem, de Vechtstreek en de Veluwezoom. Ook in Brabant zijn oude landgoederen gelegen, en wel rondom de historische steden Bergen op Zoom, Breda en ’s-Her-togenbosch. De grootste concentratie van landgoederen van Brabant ligt evenwel in de zuidrand van Vught. In deze expositie ziet u beelden uit het depot van het Vughts Museum en enkele werken die uitgeleend zijn door Museum Slager en particulieren.

De opening op woensdagavond 8 mei is een bijeenkomst voor genodigden. Onderdeel van deze opening is de lezing ‘Bleijendijk, een klassiek landgoed in een moderne tijd’ door eigenaar/bewoner Karst Kooistra. Die lezing kan ook worden bijgewoond door degenen die zich hiervoor via  https://www.abzvught.nl/lezingen-films-muziek-vermaak aanmelden.

Daarnaast vinden er op drie achtereenvolgende zaterdagmiddagen podium-gesprekken plaats onder leiding van Geert van den Brand. Aanvang: 15.00 uur in DePetrus. De toegang is gratis.

  • Zaterdag 1 juni: over Zionsburg met Thomas Houwen, rentmeester bij Van Hoven & Oomen en Dré van Dinther, directeur van bouwbedrijf van Dinther;
  • Zaterdag 8 juni: over Spreeuwenburg met Rodrigo Bandini Dos Santos, architect bij Archtectenbureau Mecanoo en bewoonster Anna Hullegie;
  • Zaterdag 15 juni: over Beukenhorst/Maurick met Jonkheer Bibian van Rijckevorsel.

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door de werkgroep Kunst van het Vughts Museum en is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van DePetrus, Heuvel 2 in Vught.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *