Slider1
slider2

20ste Harry Schulting Games: sterk internationaal veld op Hemelvaart

Foto: Een sfeerbeeld van de 400 meter horden, het slotonderdeel van de 20ste Harry Schulting Games (Foto: Johan Manders)

VUGHT 3 mei 2024. Hemelvaartsdag is traditioneel dé dag, waarop de grootste Vughtse baanatletiekwedstrijd wordt afgewerkt.

De Harry Schulting Games, vernoemd naar de Vughtse sporter van de vorige eeuw, zijn inmiddels toe aan hun 20ste editie. Dat wordt, zeker in het Olympisch jaar, een wedstrijd met een sterk internationaal tintje. Maar ook heel wat Nederlandse atletiektoppers komen op de prachtige atletiekbaan in actie. De wedstrijd duurt van 14.00 tot 20.45 uur en is gratis toegankelijk.

Het 44 jaar oude Nederlands record van Harry Schulting op de 400 meter horden mag dan vorig jaar verbeterd zijn door Nick Smidt: de wedstrijd blijft een eerbetoon aan Harry, die zijn stempel zolang op dit complexe atletiekonderdeel heeft weten te drukken. Kijk er bovendien niet vreemd van op wanneer de 68-jarige Schulting op de dag zélf nog ergens als vrijwilliger rondom de baan actief is. En ook als het huidige clubcoryfee Cathelijn Peeters donderdag niet in actie te zien: de organisatie is erin geslaagd een deelnemersveld neer te zetten om ‘u’ tegen te zeggen. Wat te denken van de ijzersterke zevenkampsters Anouk Vetter en Emma Oosterwegel, de nummers 2 en 3 van de Olympische Spelen in Tokio in 2021? Zij zijn volop in voorbereiden voor de Spelen in Parijs maar testen hun vorm … in Vught. Daar komen ook twee sterke sprinters uit India in actie, laten de beste Nederlandse tienkampers zich zien en doen jonge talenten een gooi naar de limieten voor internationale jeugdtoernooien.

Ook het altijd spectaculaire polsstokhoogspringen staat op het programma. Hier neemt de Nederlandse topper Rutger Koppelaar het op tegen de Brit Harry Coppell. Deze springers trainen allebei bij Vughtenaar Robbert-Jan Jansen. Natuurlijk ontbreekt ook de 400 meter horden – hét onderdeel van Harry Schulting – niet. Sterker nog: het programma wordt hier mee afgesloten. Aan het eind van de wedstrijd wordt de prijs voor de beste dagprestatie uitgereikt. Dat wordt dus een middag genieten van topatletiek op het Stadhouderspark!

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *