Slider

Kranslegging bij twee oorlogsmonumenten op de Distelberg Helvoirt

HELVOIRT – 8 november 2019. Buurtbewoners van de Distelberg uit Helvoirt en de Stichting Pheasant uit Waalwijk houden een herdenking met kranslegging op zondag 10 november 2019 bij twee oorlogsmonumenten aan en in de omgeving van de Distelberg te Helvoirt.

De mensen die meegaan naar het monument van Ivor Calvert worden die ochtend om 9.45 uur verwacht op de kruising van de Margrietweg en De Margriet te Helvoirt. Aan de rechterkant is een bospad, de Bernardlaan, waar men vooraan de auto kan parkeren. Een paar GMC vrachtwagens uit 1943 en andere voertuigen staan daar te wachten.

De ouders, kinderen en genodigden mogen achter in de GMC vrachtwagens meerijden tot aan het ijzeren kruis in de bossen waar een korte herdenking zal zijn.
Het ijzeren kruis, een monument voor de Engelse soldaat Ivor Calvert die sneuvelde op 27 oktober 1944 in de bossen van de Loonse en Drunense Duinen. Kees van Iersel uit Helvoirt is daar als 10 jarige op 2 april 1945 verongelukt.

Na deze herdenking rijden vrachtwagens en genodigden terug naar de verzamelplaats en verder met eigen vervoer in kolonne door naar de Distelberg huisnummer 1.
Schuin tegenover deze woning staat het monument waar 7 gesneuvelde Schotse militairen hebben gelegen van de Black Watch, een regiment van de 51e Highland divisie.
Deze ceremonie vangt aan om 11.30 uur en wordt door Elsbeth Hoyer van de stichting Pheasant Waalwijk geleid. Op een eerbiedwaardige wijze is er een kranslegging op het voormalige graf van 7 gesneuvelde Schotse soldaten die daar vanaf 4 november 1944 een half jaar lagen begraven.

Monument op de Distelberg

Van onze correspondent

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *