Slider1
slider2

Kansloze middag in Veldhoven voor Helvoirt: 5-0

HELVOIRT – 19 september 2021. Het begin was hoopvol, het eindresultaat behoorlijk teleurstellend. Nadat Helvoirt het naliet in de 1e minuut op voorsprong te komen, glipte het initiatief langzaam richting Marvilde en na de openingstreffer liep Helvoirt alleen maar achter Marvilde aan, om die vervolgens niet meer terug te zien. Met 5-0 was de thuisploeg nog te lief voor Helvoirt. Voor het eerst sinds het seizoen 2010-2011 moet Helvoirt puntloos het bekertoernooi verlaten. 

Hoewel Helvoirt, door het gelijkspel van Wilhelmina’26 een dag eerder tegen Nemelaer, definitief was uitgeschakeld, was het niet naar Veldhoven gekomen om de wedstrijd zomaar even te laten gaan met het oog op de competitiestart uit tegen EVVC volgende week. Wat heet, in de 1e minuut kreeg op aangeven van Rico de Laat Menno van Hattum meteen de grote kans op 0-1, maar raakte de bal verkeerd en eindigde de bal in de handen van doelman Sam van Rooij in plaats van in het net. Een hoopvol begin, want Helvoirt speelde in de beginfase zeker goed, maar naarmate de 1e helft vorderde, werd Marvilde beter en gevaarlijker, maar tot echte kansen leidde het niet. Tot na een half uur spelen. Toen viel in een volle ‘16’ de bal voor de voeten van Ferry Aerts en die knalde hard raak in de lange hoek: 1-0. Vanaf dat moment kreeg Marvilde het duel stevig in handen. Een van de beste spelers aan Veldhovense zijnde, Jordan Bujitu, kon niet lang na de 1-0 vrij inkoppen, maar kopte naast en profiteerde daarna bijna van een te korte terug kopbal van Thomas Lommers. Gelukkig kon Christian van der Linden de inzet nog maar net van de lijn halen, maar het was wachten op de 2-0, en die viel 5 minuten voor rust. Het moet gezegd, een mooi doelpunt. Een lange bal van achteruit van Robbert Born die over de verdediging viel bij Twan Demin die met een mooie lob Jannes Verhulst verschalkte: 2-0. 

Ook na rust was er hetzelfde spelbeeld. Al snel was de eerste kans weer voor Marvilde. Anwar Janssen schoot net naast. 6 minuten na rust kon Aerts na een misverstand simpel z’n 2e scoren: 3-0. Een minuut later kreeg Marvilde een makkelijk gegeven strafschop, maar Jannes zorgde voor gerechtigheid door de strafschop van Demin te stoppen. Niet veel later moest Jannes ook redden op inzetten van diezelfde Demin en Janssen, maar moest toch weer vissen toen Demin na 67 minuten een vrije trap van Born inkopte. En Born deed een minuut later ook een duit in het zakje. Helvoirt had niet in de gaten dat een hoekschop al was genomen en Born knalde vanaf de zijkant van de 16 vol in de bovenhoek. Helvoirt gooide er zeker niet met de pet naar, ook na rust niet, maar wat men ook probeerde, niets lukte. De 16 van Marvilde is nog wel een paar keer gezien, maar daar bleef het dan ook bij. Dit in tegenstelling tot Marvilde, daar lukte vrijwel alles vandaag. Zo eindigde ook nog schoten van Bujitu op de lat en Aerts voorlangs. Dat het dus ‘slechts’ 5-0 werd was vooral aan de thuisploeg te danken dat het veel kansen en mogelijkheden niet benutte. Net voorbij de 90 minuten had de scheidsrechter het ook begrepen en maakte een einde aan de lijdensweg die Helvoirt onderging vandaag. 

Zo eindigt de bekercampagne in een behoorlijke sof met 0 punten en ook nog eens maar 2 treffers voor en liefst 14 treffers tegen. Moet ook wel gezegd worden dat het zeker geen verkeerde tegenstanders waren waartegen gespeeld werd, zeker vandaag, maar toch. Volgende week de competitiestart, uit in Vinkel tegen EVVC.  

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *