Slider

Jong Helvoirt houdt knap stand bij Sportclub Irene: 0-0

HELVOIRT – 7 april 2019. Helvoirt was in Tegelen de morele winnaar in het treffen met thuisploeg Sportclub Irene. Het duel eindigde doelpuntloos, een resultaat die wel paste bij deze wedstrijd. Irene was voetballend misschien wel ietsjes beter, maar de keepers hadden niet veel te doen deze middag. Omdat Helvoirt  ruim een half elftal aan basisspelers mistte mag het dit punt in een ver uitduel koesteren.

Het was weer eens puzzelen voor Henk met de opstelling. Naast de bekende afwezigen die we al hadden, kwamen daar ook nog Roel P, Luke en Menno bij. 2 van de 3 spelers die nog geen duel misten dit seizoen. Roel mist zelfs voor het eerst sinds 3 ½ jaar een officieel duel. Al zou Luke alleen in geval van nood nog wel evt. kunnen spelen. Daar tegenover staat wel de terugkeer van Max in de basis die al sinds de winterstop kampte met een blessure. Ook Rico kwam net op tijd terug uit Schotland en kon daardoor, voor het eerst, als aanvoerder fungeren. Maar vlak na de aftrap was daar de volgende blessure. Mart kon niet verder. Henk liet daardoor de pas 17-jarige Niels Verhoeven debuteren. Niels stelde niet teleur, speelde een prima wedstrijd en speelde ook zonder echte problemen de wedstrijd zelfs uit. Toch was de eerste helft van beide kanten matig en onrustig. Ook de scheidsrechter speelde vaak een rol door (lichte) overtredingen van Helvoirt wel te bestraffen en de overtredingen van Irene te negeren. Wat kansen betreft konden we geen enkel hoogtepunt noteren. Behalve misschien dan dat Max wat wild overschoot en aan de andere kant Sentayehu Derks een vrije kopkans kreeg maar de bal verkeerd op het hoofd kreeg, Maar Remco en z’n collega Rik Wilms hoefde alleen maar ballen uit de lucht te plukken.

De 2e helft was anderhalf minuut oud toen het publiek toch even opveerde. Sierd Janssen klopte Stijn op snelheid, had Remco ook al geklopt maar Thijs haalde de inzet van de lijn. Na bijna een uur besloot Henk toch een beroep te doen op Luke en niet veel later maakte ook de 18-jarige Bram Teurlinx z’n debuut (de achtste debutant alweer dit seizoen!). Maar ook nu bleven de kansen schaars, héél schaars. Alleen een vrije trap  van Luke die nog gevaarlijk voorlangs ging en dat Niels z’n inzet in 2 instanties gepakt zag worden door Wilms waren de bescheiden hoogtepunten in de 2e helft. Hoewel Irene in de slotfase een paar dichtbij het doel was, bleef de defensie van Helvoirt, vaak met kunst en vliegwerk, overeind waarmee de 0-0 eindstand een feit was.

Volgende week wacht ons in eigen huis koploper SSS’18. Als Helvoirt nog kans wil maken op de titel moet het winnen. Wint het niet, dan lijkt het zich waarschijnlijk op de nacompetitie te moeten gaan concentreren.

Tot volgende week.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *