Slider

JBZ staat stil bij 1 jaar corona en plant een boom!

JEROEN BOSCH ZIEKENHUIS – 4 maart 2021. Het coronavirus houdt ons nu al een jaar in zijn greep.

Op 3 maart, gisteren dus, was het precies één jaar geleden dat in het Jeroen Bosch Ziekenhuis de eerste coronabesmetting werd vastgesteld. In een razend tempo verspreidde het virus zich verder over Brabant en Nederland.

Ook in de rest van de wereld werden ziekenhuizen in bijna elk land gedwongen om drastische maatregelen te nemen. Met het planten van een boom markeert het JBZ vandaag een bijzondere, intensieve periode. Een moment om bij stil te staan, maar vooral ook om ons te richten op de toekomst zonder pandemie.

Fenne Mulder, verpleegkundige longgeneeskunde en Björn Herwegen, aios ziekenhuisgeneeskunde, planten samen een boom.

De boom, een Els, heeft een mooie symbolische betekenis. De gedraaide knoppen staan symbool voor wedergeboorte en de cyclus van het leven. We denken vandaag aan iedereen die te lijden heeft onder corona, of onder de gevolgen ervan.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *