Slider1
slider2

Inwoner uit Helvoirt danst tijdens Eurovisie songfestival

Foto: Sarah Louise Bennett (Jesse staat helemaal rechts)

HELVOIRT – 9 mei 2023. Niemand minder dan onze eigen Jesse uit Helvoirt staat vanavond in de schijnwerpers in het Engelse Liverpool tijdens het Eurovisie songfestival.

Bij het Finse Cha Cha Cha van Käärijä achter de zanger, met zijn gifgroene hulkmouwen, danst de uit Helvoirt afkomstige Jesse Wijnans (32). Hij is een van de vier achtergronddansers bij Finland, dat bij de bookmakers stevig op de tweede plaats staat, achter Zweden.

Jesse Wijnans

Gisteravond, vlak voor de generale repetitie, sprak HelvoirtNet nog even met onze dorpsgenoot.
Jesse vertelde, “dat het een hoogtepunt uit zijn carrière is, de hele wereld kijkt naar je en Finland staat hoog aangeschreven”. Ik versta geen woord Fins, maar daar maakt Jesse zich niet druk om.
“Maar onze act is eigenlijk best spannend en er kan veel mis gaan. Tijdens de repetitie is het nog geen een keer helemaal goed gegaan”. Spannend dus!

Het zijn drukke en lange dagen in Liverpool en dus hoopt Jesse dat hij zaterdag na de finale een feestje mag meemaken, daar is hij wel aan toe.

Toekomst
Na het Eurovisie spektakel reist Jesse naar Duitsland voor de Duitse Lets Dance tv opnames, dancing with the stars maar dan in Duitsland. Daarna is hij samen met Hans klok vanaf juni te zien in het theater.

Tot slot
“De groeten aan heel Helvoirt”, zegt Jesse en vanavond allemaal kijken vanaf 21.00 uur op NPO 1

Voor zijn vertrek naar Liverpool danste hij in de dinershow van goochelaar Hans Klok in het Amsterdamse Harbour Club Theater. Eerder was hij te zien in tv-programma’s als Dancing with the Stars, The Big Show – als assistent van presentator Ruben Nicolai – en danste hij in het ensemble van het Eurovisie Songfestival in Ahoy in 2021.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *