WAARSCHUWING WAARSCHUWING

Beste ouders van Helvoirt,
Zoals vele van jullie weten hangt er in de avonduren veel hangjeugd op het schoolplein rond.
Ze laten erg veel rommel zoals peuken, flessen, pakken drinken en nog veel meer rommel slingeren. Nu is er afgelopen zondagochtend een zakje met drugs gevonden door een omstander, en van de week weer een joint. drugs 2Dit kunnen we natuurlijk niet laten gebeuren. Onze kinderen zitten daar op school en dit is absoluut niet verantwoord als hangjongeren dit op het schoolplein laten slingeren. School is op de hoogte en doet mee hun best om het schoolplein ’s morgens te controleren. Politie is op de hoogte, maar arriveert iedere keer te laat.
Maar wij als ouders moeten er ook iets aan doen! Waarschuw je kinderen goed dat ze nooit iets
van de grond mogen oprapen en als ze iets zien liggen dat ze het gelijk tegen de juf zeggen. Ik ben hier erg van geschrokken en wil dat er iets aan word gedaan. En niet alleen voor de troep die ze achter laten, maar ook voor de overlast die ze veroorzaken in de buurt. Oudere mensen die daar wonen hoeven potverdorie toch niet bang te zijn in hun eigen huis!!
Nogmaals waarschuw je kinderen en Let een beetje mee op op het schoolplein ’s morgens!

Naam van schrijver bekend bij HelvoirtNet
AAA reactie

20 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Arian Jonkers , 31 mei 2016 @ 05:12

  Het is helaas niet alleen op het schoolplein te doen.
  Ook bij de begraafplaats bij de rolschaatsbaan , hangen veel jongeren rond , en ook daar word veel troep achter gelaten terwijl er gewoon vuilnisbakken staan.

 • Toon , 31 mei 2016 @ 07:23

  Kunnen er geen camera’s opgehangen worden?

 • Francois vd ven , 31 mei 2016 @ 07:32

  Is het een idee om in het Helvoirt Huis activiteiten te geven voor deze doelgroep?
  En buurtpreventie op te zetten?

 • Frank van Gorp , 31 mei 2016 @ 08:25

  Ik begrijp de ongerustheid volkomen. Ik zou het ook niet prettig vinden wanneer mijn kinderen op een schoolplein moesten spelen waar dit soort dingen rondslingeren. Ik ben zelf de afgelopen weken, 3 keer per week aanwezig bij het Helvoirthuis, en ook ik merk dat er steeds meer ‘gevaarlijke’ dingen op het schoolplein liggen. Ik ben ook jong geweest, en ben absoluut geen heilige (zal dat ook niet worden) maar ik vind wel dat er voor de ouders van deze hangjongeren ook een taak is weggelegd. Ik zal in ieder geval blijven uitkijken naar dingen die op een schoolplein niet thuishoren.

 • Jo , 31 mei 2016 @ 11:10

  Helvoirt is klein, kunnen de ouders van de hangjeugd niet aangesproken worden? Ik denk dat die zich net zoveel zorgen moeten maken als de ouders van de schoolkinderen.
  De politie is geen vervanger van ouders. Het zou jammer zijn als een persoon in nood niet geholpen kan worden omdat de politie discussie staat te voeren met een stel “opgeschoten pubers”.

  • Tygo vugts , 31 mei 2016 @ 15:53

   Wie zegt dat het helvoirtse jongens zijn??

   • Roy , 31 mei 2016 @ 20:18

    Juuuiiisssttt… want mensen van over de hele wereld willen naar helvoirt komen om lekker te hangen.?
    Zorg voor een mooie hangplek voor deze groep, dat scheelt al een hoop denk ik zo.

    • Tygo vugts , 31 mei 2016 @ 21:45

     Jaa precies iedereen wil naar helvoirt komen

 • Jörgen , 31 mei 2016 @ 11:32

  Ik ben van mening dat de meeste ouders zullen ontkennen dat hun kinderen hier iets mee te maken hebben! Betrappen op feiten lijkt me het effectiefst! Dit is een probleem in heel het dorp, ook op de parkeerplaats bij de uitrukpost van de brandweer houden ze zich op! Deze jeugd zit echt niet te wachten op georganiseerde activiteiten bij het Helvoirthuis, daar kunnen ze toch niet blowen en of drinken of handel drijven!

 • Gerard , 31 mei 2016 @ 13:03

  Ouders die hun hond uitlaten of een wandeling maken zouden het ommetje kunnen verleggen naar de genoemde probleempunten, Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone maak foto’s en zet ze op Helvoirt.net zo kunnen de ouders ook hun kinderen herkennen en er op aanspreken.

 • Peter , 31 mei 2016 @ 13:09

  Is idd heel erg voor die oudere mensen. En moet er niet aan denken dat de kinderen in aanmerking komen met die troep maar geef het weinig kans dat er veel mee word gedaan door de politie want zelfs al gebeurd het door de ouders zelf zelfs dan word er gezegd dat ze er niks aan doen das Nederland!!!!!! Het enige wat we kunnen doen is zelf goed opletten samen met school idd hoop dat het snel minder wordt

 • Henriëtte , 31 mei 2016 @ 16:13

  Onze zoon voetbalt daar regelmatig met een clubje jongens van 12/13 jaar.
  Wat ik begreep, is dat er inderdaad regelmatig een groep jongeren uit Oisterwijk op scooters daar komt, die zich met drugs en drank bezig houdt.
  Natuurlijk moet je als ouders hierover met je kind in gesprek blijven: dat doen wij zeker ook, maar voor zover we begrijpen en weten, zitten onze boys niet in dit circuit, en spreken zij die desbetreffende jongeren niet eens.
  Ik vind het een superplan, als we als Helvoirtse gemeenschap goed in het vizier houden, wat er gebeurt, en ook dat ouders aangesproken worden, als een kind gesignaleerd is!
  Dit probleem moeten we met zijn allen aanpakken!!!

 • Gw , 31 mei 2016 @ 23:23

  Dit probleem is geen probleem van nu. Dit probleem is er al een lange tijd . Door het aan te pakken op de plaatsen waar het nu gebeurt bereik je niets , daar verplaats je alleen het probleem maar mee. Activiteiten in het helvoirts huis dat moet je niet willen. De jeugd hoort in het jeugdhuis en die wil deze jeugd niet eens binnen.
  Er is genoeg te doen. Een hoop vrijwilligers binnen de verenigingen uit heel Helvoirt doen enorm hun best om een hoop te organiseren dus daar hoeft t niet aan te liggen.
  We zijn allemaal verantwoordelijk voor dit probleem.
  Doe er iets mee als je het signaleert en neem contact op met de wijkagent of de gemeente.
  Verder zouden we ook eens kunnen kijken met zijn allen waar ze die rotzooi kopen. Ook de dealers zitten in ons dorp.
  Bij de gemeente zijn er er jeugd en jongerenwerkers voor aangenomen die rond rijden in Helvoirt en met de jeugd spreken.
  Dus bel de gemeente of politie en doe iets.
  En een hangplek is zo’n gek idee nog niet. Dan zijn ze bij elkaar en zijn ze beter te vinden en aan te spreken.
  Daarbij zijn het niet allemaal slechte pubers. Laten we ze niet allemaal over één kam scheren want er is ook heel veel jeugd wat ergens hangt en zich wel weten te gedragen. Daarom zou een hangplek ook een super idee zijn voor onze helvoirtse jeugd.

 • elisabeth , 1 juni 2016 @ 07:27

  Ik hoor hier iemand roepen om een buurtpreventie op te zetten.
  Daar is de gemeente op dit moment mee bezig.
  Wie zich geroepen voelt kan zich hier voor aanmelden bij de gemeente, hoe meer mensen zich aanmelden hoe beter. We kunnen dan een veel beter beeld krijgen van Helvoirt en de probleem gebieden, deze kunnen dan misschien zelfs wel opgelost worden. Hier word nu alleen maar gesproken over hangjeugd en drugs maar wat dachten jullie van criminaliteit en woning inbraken en onveilige situaties bij u thuis. ( te denken aan open ramen als u er niet bent). Dus heeft u interesse meld u aan via de gemeente of kom donderdag 9 juni a.s. om 20:00u naar het gemeentehuis in Haaren naar de bijeenkomst over buurtpreventie. U kunt zich dan ook nog aanmelden.

 • GG , 1 juni 2016 @ 16:08

  Er wordt in helvoirt volop gedealt. Het drugsgebruik is veel hoger als men denkt. En dan spreek ik niet over een jointje. En zoals al gezegd het zijn niet alleen jongeren uit helvoirt . Daar zou ook eens meer aandacht voor moeten komen.

 • ANONIEM , 2 juni 2016 @ 11:39

  Er word nu gezegt dat het de jongeren uit Helvoirt zijn die dit soort dingen doen en dat is dus het probleem er word nu gekeken naar wie uit Helvoirt overal zit maar ga ook eens naar andere groepen toe.
  Wij als jeugd uit Helvoirt zitten graag buiten maar nu kan dat dus niet meer omdat als er ergens jeugd zit denkt iedereen dat , dat “het” groepje is.
  Er komen zelfd kinderen uit Helvoirt die dit verhaal kennen van ouders/school aan ons vragen of wij drugs hebben en dat gaat ons te ver dat de jeugd uit andere dorpen dit hier veroorzaakt

 • Anoniem , 2 juni 2016 @ 13:11

  Alsof een kind op de basisschool überhaupt enig besef heeft wat voor substantie er in zo’n zakje zit, ik zelf heb als kind een keer een blok hasj gevonden en dacht dat t gewoon een stukje klei was dus vind dit wel overdreven. Als je geen last hebt van die kerels laat ze dan lekker zitten dit is een vrij land iedereen mag gaan en staan waar die wil

 • mark , 2 juni 2016 @ 19:29

  Er word inderdaad veel georganiseerd voor de jeugd maar blijkbaar is dat niet intresant genoeg
  zoals elke maand bring it jeugddisco bij lefh
  inloopavonden waar ze kunnen tafelvoetballen gamen
  Gewoon chillen maar dat leverde ook niet veel op daar zijn we mee opgehouden
  Als iemand ideeën heeft daar sta ik voor open
  zodat de jeugd gewoon gezellig in het jeugdhuis terecht kan

 • inwoner uit helvoirt , 2 juni 2016 @ 23:55

  er wordt zeker gedeald in helvoirt kijk maar eens goed rond . ook wordt er al jaren door jongens gesloopt overal . . . ik durf te zeggen dat er veel op de voetbal club zitten . ook werd er jaren veel gesloopt op de oude landman school die nu weg is . , dus jongens die hier zeggen dat het onzin is kijk eens in de spiegel .voor je antwoordt geeft . natuurlijk zijn er ook die niet op de voetbalclub zitten .
  jammer dat je hier je naam niet kunt zetten . want dan zoeken ze je gewoon thuis op . . slopen je tuin , eieren gooien . auto beschadigen.
  het wordt tijd dat er een groep burgers samen op straat de jeugd gaat aanspreken samen met de politie .
  er is 1 voordeel dat als de jeugd ouder wordt dat ze er spijt van hebben maar dan staan er weer andere op en begint het opnieuw

 • Nn , 3 juni 2016 @ 04:13

  Iets organiseren voor die jeugd lijkt voor deze jeugd niet te werken. Die willen ergens rondhangen waar ze hun gang kunnen gaan. Begrijpelijk als je terug denkt naar vroeger, naar jouw rond-hang-tijd. En je wilt dan zeker niet in de gaten gehouden worden. Ik denk als je ze n hangplek geeft en daar veel gaat controleren op de tijd dat die jeugd daar rondhangt, gaat die jeugd weer n andere plek zoeken. Is er geen plek voor hun waar zij kunnen rondhangen? En waar weinig bewoners wonen zodat mensen gewoon kunnen slapen. ??? Bijv bij de voetbal velden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *