Slider1
slider2

Informatieavond Herstelvoirt

REMEMBER:

HELVOIRT – 22 mei 2023. Op 21 juni organiseert Herstelvoirt weer een interessante informatieavond.

Deze keer gaan we het hebben over eetstoornissen. We horen hier steeds vaker over. Via social media krijgen de jongeren een onrealistisch beeld van de werkelijkheid voorgeschoteld wat, voor kinderen die daar gevoelig voor zijn, kan leiden tot onzekerheid over het eigen lichaam.  Een eetstoornis wordt vaak gezien als een ziekte, maar is dat ook echt zo?

Isabelle Plasmeyer legt uit hoe een eetstoornis vooral fungeert als een manier van omgaan met tegenslagen, het zogenaamde coping mechanisme. Coping mechanisme is een combinatie van de verstandelijke en emotionele reacties op stress of een probleem, en het gedrag dat daaruit voortvloeit. Isabelle Plasmeijer komt haar persoonlijke verhaal vertellen. Zij leed zelf ruim vier jaar lang aan anorexia en boulimia. Het begon heel onschuldig met diëten, meer sporten, terwijl ze van nature al heel slank was. Isabelle heeft een persoonlijke passie om mensen te helpen ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf. Toen zij hersteld was van haar eetstoornis heeft zij haar eerste boek geschreven en in 2013 is ISA Power opgericht.

De lezing zal lotgenoten en naasten inspireren op weg naar herstel, ook als je je zorgen maakt om jezelf of om je kind, maar is er nog geen eetstoornis bekend dan kan deze lezing ook inspireren ter preventie. Tijdens de lezing hebben wij het over, zelfbeeld en lichaamsbeeld, de functies die een eetstoornis allemaal kan hebben, het ideaalbeeld, moeilijke emoties en trauma’s en nog veel meer.

Aanmelden kan via; herstelvoirt@gmail.com

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *