Slider

Huisvuil in Vught veel duurder dan in Helvoirt

HELVOIRT – 6 december 2019. Inwoners van Vught betalen komend jaar veel meer voor de vuilophaal dan die van Helvoirt. Vught verhoogde zijn afvalstoffenheffing voor 2020 fors, naar gemiddeld 278 euro per jaar. In Helvoirt wordt het tarief komend jaar gemiddeld 191 euro. Vught is dan dus 87 euro duurder dan Helvoirt.

Het gemiddelde jaartarief is berekend op basis van het vastrecht plus 9 ledigingen van een grijze container van 140 liter, voor een gezin in een woonhuis. Zowel in Helvoirt als in Vught zijn ledigingen van de groene containers gratis en kost het ophalen van de grijze container geld: 8 euro per keer in Helvoirt en 9,85 in Vught. Door minder ‘grijs’ afval aan de straat te zetten kan een gezin dus iets besparen op deze kosten. Het vastrecht is in Helvoirt 119 en in Vught 189 euro.

Komende maanden wordt tussen Vught en Haaren verder gepraat over de overgang van Helvoirt naar Vught. Ook over de gemeentelijke belastingen, tarieven, heffingen en subsidies. Het Helvoirtse inspraakplatform Plein Helvoirt vroeg in januari de gemeentebesturen al om aandacht voor het kostenverschil. “De Helvoirtenaren willen direct na de herindeling niet worden geconfronteerd met een forse woonlastenverhoging. Wij vragen u daarmee rekening te houden”, aldus de zienswijze van Plein Helvoirt op het herindelingsontwerp. De OZB-tarieven verschillen overigens nauwelijks in beide gemeenten.

Bron: HelvoirtNet

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *