Slider

Hoge verwachtingen bij Bonte Keiespellers Middag 4 Kids

HELVOIRT – 7 november 2019. Komende zondag 10 november is de derde Bonte Keiespellers Middag 4 Kids in de zaal van de Bolle Keizer in Helvoirt. Het programma toont 13 optredens van jeugdige kletsers, korte sketches en muzikale optredens. De jeugdige groepen zijn goed voorbereid op hun optredens voor op het grote podium. Met maximale begeleiding staat de jeugd klaar om hun acts op de planken te brengen. De zaal is om 13.00 uur open. De optredens beginnen om 14.00 uur. De toegang is gratis.

Ervaren tonpraoters en artiesten uit het Keiespellersdurp Helvoirt hebben de jeugdige groepen  geholpen en klaargestoomd voor het grote werk. Een act opvoeren op de planken voor het publiek dat wellicht zal bestaan uit opa’s, oma’s, familie en leerlingen van de basisschool. Een excursie bij de vorig jaar gehouden Bonte Keiespellers Aovond van de grotere ‘broers en zussen’ maakte onderdeel uit van de voorbereidingen voor de BKM-4-Kids.

Workshops

De commissie BKM-4-Kids in samenwerking met KenderKarnaval trekt de kar bij dit kinderfestival. Het geheel valt onder de vlag van de SOC, de Stichting Openbaar Carnaval in Helvoirt. Sanne van de Ven is een van de commissieleden. Zij geeft uitleg over de hoge verwachtingen. “De jeugdige artiesten hebben workshops gedaan met daarbij begeleiding door de grote artiesten.  Verder zijn ze op excursie geweest bij de grote Bonte Keiespellers Aovand. Ze zijn bij hun voorbereidingen goed gecoacht door ervaren artiesten.  We hopen dat het een goede kweekvijver is zodat de jonge acteurs en actrices doorgroeien naar de BKA voor ouderen. Dat zou heel mooi zijn.” De andere commissieleden met veel werkzaamheden achter de schermen zijn: Corine Pijnenburg, Nicky van Helvert, Jozef van Hattum, Maarten van Zon.

Jeugdraad

Naast allerlei optredens van talenten uit het dorp, zal dit jaar voor de eerste keer ook de Jeugdraad 2020 bekend gemaakt worden. Dit betekent in tegenstelling tot vorig jaar, dat de bekendmaking niet op school plaats zal vinden, maar tijdens BKM-4-Kids. De installatie van de Jeugdraad zal gewoon tijdens de Prinstallatie in januari plaats vinden. Doel hiervan is om de kinderen al vast te vertellen wie in de jeugdraad zit.

Van onze correspondent

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *