Slider

Hoe is het met de Vlindertuin?

HELVOIRT – 6 januari. Begin dit jaar verkocht de gemeente in Helvoirt aan omwonenden gedeelten van de ‘Vlindertuin’, een stuk grond, achter het Hofpad, dat werd onderhouden door vrijwilligers van LNMH.

Maar… op 12 juli van dit jaar kwam het bericht: “een deel van de Vlindertuin blijft behouden”. Van de oorspronkelijke Vlindertuin zijn drie percelen verkocht aan omwonenden. Het restant, nog 630 m2, blijft openbaar en krijgt een nieuwe inrichting en een nieuwe bestemming.

Van Vlindertuin naar Belevingstuin!

Een enthousiaste werkgroep is september aan de slag gegaan om na te denken over een nieuwe inrichting. De naam Belevingstuin is gekozen om-dat ouderen, onder wie de bewoners van de zorgafdeling van de Leyenhof, de tuin heel geregeld bezoeken. Ook schoolkinderen kunnen misschien af en toe een project uitvoeren in deze tuin.

Twee lokale tuinontwerpsters hebben de opdracht aangenomen om gezamenlijk een mooi ontwerp te maken. Het streven is om in april de handen uit de mouwen te steken en de uitvoering te starten.
Maar voordat het echte ontwerp wordt gemaakt, wil de werkgroep omwonenden en belanghebbenden ook hun zegje laten doen. 

Wanneer?
Op maandag 14 januari 2019 om 19.30 uur is er een informatie- en inspiratie bijeenkomst in het restaurant van de Leyenhof, Martinipad 3.

Voor wie?
Voor direct omwonenden, maar verder voor iedereen die belangstelling heeft of zijn zegje wil doen.

Wat?
Er zijn nog geen concrete plannen, wel suggesties en aanbevelingen die de werkgroep leden belangrijk vinden. Op 14 januari kunt u ook uw ideeën aandragen waarmee de belevingstuin een mooie plek van en voor ons alle-maal kan worden.

Graag tot ziens op 14 januari, vanaf 19.30 uur, in de Leyenhof!

 

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *