Slider

Burgemeester stopt ermee

HAAREN – 6 januari. Burgemeester Jeannette Zwijnenburg van Haaren is niet beschikbaar voor een tweede ambtstermijn. Dat heeft ze gezegd aan het eind van haar toespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Haaren. Haar termijn loopt tot 21 oktober.

Volgens de burgemeester is de toekomst van de gemeente nu geregeld, na het vaststellen van het herindelingsontwerp door de gemeenteraden van Haaren en alle overnemende gemeenten. Ze vindt dat daarmee haar taak volbracht is en een ander de klus kan afmaken.

Zwijnenburg deelde haar besluit voor aanvang van de nieuwjaarsreceptie mee aan de vier wethouders. De fractievoorzitters zijn niet op de hoogte gesteld van haar besluit. “Dit komt voor mij als een volslagen verrassing”, zegt Tiny Assink (Progressief 96). “Normaal worden de fractievoorzitters van tevoren geïnformeerd over dit soort besluiten.” Ook de andere fractievoorzitters uit de raad zijn verrast door de beslissing. Zij vinden dat de wijze van bekendmaken een persoonlijke keuze is. “Het is haar goed recht om het op deze manier te doen”, zegt Boy Scholtze (VVD).

Geen van de fractievoorzitters wil ingaan op de vraag of het besluit van Zwijnenburg mogelijk te maken heeft met gebrek aan steun voor een herbenoeming in de gemeenteraad.
De vier fractieleiders hebben binnenkort een gesprek met de Commissaris van de Koning waar onder meer de mogelijke benoeming van een interim-burgemeester aan de orde zal komen. De fractievoorzitters geven daar de voorkeur aan.

De Commissaris van de Koning kan per oktober een waarnemend burgemeester benoemen. Die zou in Haaren nog veertien maanden moeten invallen, tot de datum van opsplitsing op 1 januari 2021.

Jeannette Zwijnenburg (60) zal eervol ontslag krijgen en daarna nog drie jaar wachtgeld, het eerste jaar 80%, daarna 70% van haar salaris.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

5 Comments

 • will oven , 6 januari 2019 @ 16:53

  Eervol ontslag , waarvoor ze gaat zelf weg , Dan is een wacht geld niet nodig . Over de andere dingen zullen we het maar niet hebben,

 • will , 6 januari 2019 @ 18:49

  Eervol ontslag , waarvoor ze gaat zelf weg , Dan is een wacht geld niet nodig . Over de andere dingen zullen we het maar niet hebben,

 • Sjan van Berkel , 7 januari 2019 @ 09:00

  Hoezo wachtgeld ze heeft zelf te kennen gegeven dat ze haar ontslag neemt. Iedereen die zelf ontslag neemt kan niets meer van een of ander uitkering verwachten. Wat een onzin. Steek dat geld ergens anders in bijvoorbeeld aan iemand die het heel hard nodig heeft. En laat haar een andere baan zoeken. Zij moet toch ook tot minstens haar 67 werken. Wat leven we in een rare en zieke wereld.

  • M.Pijnappels , 7 januari 2019 @ 12:10

   inderdaad…wachtgeld is niet nodig…ze is zelf opgestapt.Ook zij kan gewoon ander werk zoeken,zoals ieder ander

 • M Zondag , 7 januari 2019 @ 09:43

  iemand die uit zichzelf opstapt heeft geen wachtgeld nodig…bovendien heeft ze de inwoners van Haaren/Helvoirt meer dan genoeg uitgekleed.
  En eervol ontslag verdient ze niet omdat ze meer kapot gemaakt heeft dan goed gedaan……denk maar aan de jeugd met carnaval,dat is er 1 voorbeeld van.
  Denk dat veel Helvoirtenaren haar graag zien vertrekken!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *