Slider

Herinrichting Torenstraat en Helvoirtsestraat moet snelheid beperken

HELVOIRT – 6 november 2010.  De Torenstraat in Helvoirt krijgt over de volle lengte na herinrichting dezelfde rijbreedte. Nu zijn er nog verschillen in breedte, straks wordt dat één profiel, 5,8 meter.

Dat bleek dinsdagavond 5 november tijdens een druk bezochte informatieavond in het HelvoirThuis over herinrichting van de Torenstraat en Helvoirtsestraat.

Het gekozen profiel van 5,8 meter zal voor het verkeer een remmende werking hebben, is de verwachting. Bij die breedte kunnen auto’s elkaar in de Torenstraat passeren, maar bij twee vrachtwagens wordt dat straks al moeilijker en voor twee landbouwvoertuigen lukt dat helemaal niet, zo lichtte een woordvoerder van adviesbureau Juust toe. Om te bereiken dat dit wel mogelijk wordt zal naast de rijbaan ruimte worden ingericht.  

Een andere maatregel in de Torenstraat is dat meer wordt benadrukt (zoals het zichtbaar maken door kleur van bestrating en beplanting) dat alle zijstraten van rechts voorrang hebben.

Bewoners van de Torenstraat vragen zich af of met deze maatregelen kan worden volstaan of dat tussen de kruisingen nog andere ingrepen nodig zijn om te bereiken dat het verkeer zich houdt aan de maximum snelheid van 30-km. Daarbij denkt de gemeente niet aan wegversmallingen omdat dit al snel tot opstoppingen leidt.

De kruising bij Heeren Janssen en het oorlogsmonument krijgt een pleinachtige inrichting met dezelfde bestrating en een oversteek voor voetgangers zonder verkeerslichten.

Uitgangspunt is dat zoveel mogelijk bomen behouden blijven om het karakteristieke straatbeeld van de Torenstraat en de Helvoirtsestraat in tact te laten; bomen die weg moeten worden vervangen.

In de Helvoirtsestraat komen aan beide kanten fietsstroken op de rijbaan die worden gemarkeerd met blauwe bestrating, hetzelfde profiel als in de Torenstraat. Het huidige fiets- en voetpad wordt uitsluitend bestemd voor voetgangers. Voorbij de komgrens, waar 60 km. geldt, gaan fietsers weer via het apart liggend fietspad. Enkele bewoners merkten op deze situatie bij de komgrens voor fietsers niet voldoende genoeg te vinden. De gemeente zegde toe hier voor ‘een geleidelijke, veilige overgang’ te zorgen.

Voor bewoners van de Helvoirtsestraat blijft de spoorwegovergang ‘een gevaarlijk punt’. “Dat blijft ons zorgen baren”, liet Jan van Balkom namens de klankbordgroep weten. De gemeente meldde tijdens de bijeenkomst dat er wordt onderzocht hoe de overgang in combinatie met verkeer vanuit Den Hoek het best kan worden aangepakt. Ook in de Helvoirtsestraat is het een probleem hoe kan worden bereikt dat het verkeer zich tot de komgrens aan de 30 km houdt zonder dat dit ten koste gaat van de doorstroming van het verkeer.

Wethouder Martien Vromans denkt dat bewoners overwegend ‘positief verrast’ zijn met de gepresenteerde plannen. Hij wees na afloop ook op de positieve bijdrage die de Helvoirtse bedrijven, die ook meepraten in de klankbordgroep, leveren aan de verkeerssituatie in beide straten, zoals met het geven van instructies aan chauffeurs en aanrijroutes aan leveranciers. De bereikbaarheid voor de bedrijven tijdens de herinrichting is nog onderwerp van overleg. 

De plannen worden nu technisch (definitief) uitgewerkt waarna het bestek wordt gemaakt. Naar verwachting beginnen de werkzaamheden in de tweede helft van volgend jaar.

Peter Corvers

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *